RKP:lle ennätys kuntavaalien ehdokasasettelussa

Suomen ruotsalainen kansanpuolue ylitti asetetut tavoitteet ja lähtee kuntavaaleihin ennätyksellisen suuressa osassa Suomea. Siitä huolimatta, että vaalipäivää on tarkoitus lykätä kesäkuuhun, RKP on noudattanut voimassa olevaa lainsäädäntöä ja toimittanut ehdokaslistat jo nyt, 64 kunnassa. Viime kuntavaaleissa vuonna 2017 RKP:llä oli ehdokkaita 52 kunnassa.

– Vuoden 2021 kuntavaalit ovat historialliset RKP:lle. Meillä ei koskaan puolueen historiassa ole ollut ehdokkaita näin suuressa osassa Suomen kuntia kuin nyt. Kiinnostus RKP:tä kohtaan on kasvanut eri puolilla maata ja on hienoa, että voimme tarjota mahdollisuuden äänestää RKP:tä suuremmalle osalle kansalaisista kuin aiemmissa kuntavaaleissa, RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseff sanoo.

– RKP:lle on selvästi kysyntää ympäri maata, koska olemme ainoa liberaali porvarillinen voima puoluekartalla. Tulevissa vaaleissa on mahdollista äänestää RKP:tä Suomen 11 suurimmassa kaupungissa ja sen lisäksi useammalla pienemmällä paikkakunnalla, missä RKP ei ole aikaisemmin ollut edustettuna. Yhteensä meillä on tällä hetkellä 1315 ehdokasta mikä on samalla tasolla verrattuna vuoden 2017 vaaleihin, jotka olivat vuoden 1996 jälkeen RKP:lle parhaimmat kuntavaalit äänimäärässä mitattuna. Kun kuntavaalit ehdotetaan siirrettäviksi kesäkuuhun tulemme täydentämään ehdokaslistoja toukokuuhun asti, Guseff jatkaa.

– Ehdokasasettelu on sujunut hyvin ja erityisesti Helsingissä RKP tekee ennätystä. Listalla on 115 ehdokasta verrattuna 83 ehdokkaaseen vuoden 2017 vaaleissa. Myös muissa suuremmissa kaupungeissa kuten Espoossa, Vantaalla ja Turussa puolueen ehdokasmäärä on lisääntynyt ja nuorten osuus näyttää olevan ennätyksellinen. RKP:n listoilla löytyy myös paljon eritaustaisia ehdokkaita, mistä olen erityisen iloinen, Guseff sanoo.

– Meillä on kaikki edellytykset tehdä erinomaiset vaalit ja saavuttaa tavoitteemme. Meillä on myötätuuli, Guseff lopettaa.

Suomen ruotsalaisella kansanpuolueella on tavoitteena tehdä äänimäärän suhteen parhaat kuntavaalit koskaan ja saavuttaa yli 5 prosentin kannatus. Näissä kunnissa RKP:llä on ehdokkaita verrattuna vuoden 2017 vaaleihin: Kurikka, Laitila, Lieto, Kouvola, Lahti, Hämeenlinna, Riihimäki, Sastamala, Pori, Nakkila, Karvia, Kuopio ja Enontekiö.

 

RKP:n kuntavaaliehdokkaat (lista)

Sipoon RKP nimesi 17 uutta ehdokasta

Sipoon RKP on nimennyt 17 uutta ehdokasta kuntavaaleihin. Paikallisosaston ehdokaslistalla on nyt 43 sipoolaista kuntavaaliehdokasta.

Lue edellinen artikkeli

Helsingin RKP:n listalla 115 kuntavaaliehdokasta

Helsingin RKP toimitti eilen ehdokaslistansa 13.6 pidettäviin kuntavaaleihin. RKP:llä on Helsingissä yhteensä 115 ehdokasta listalla. Listaa on mahdollista päivittää 4.5 asti uusilla ehdokkailla.

Lue seuraava artikkeli