Henrik Wickström asettuu ehdolle RKP:n varapuheenjohtajaksi

Inkoolainen Henrik Wickström, 25, asettuu ehdolle RKP:n varapuheenjohtajaksi. Wickström on toiminut puolueen yhtenä varapuheenjohtajana vuoden 2019 puoluekokouksesta lähtien.

Wickström toimii Inkoossa kunnanhallituksen puheenjohtajana ja kunnanvaltuutettuna. Wickström oli ehdolla kevään 2019 eduskunta- sekä eurovaaleissa. Wickström opiskelee parhaillaan valtiotiedettä ja on loppusuorallaan opinnoissaan.

 

-Olen motivoitunut jatkamaan RKP:n varapuheenjohtajana. Kulunut vuosi on ollut koronatilanteesta johtuen hyvin poikkeuksellinen ja se on myös vaikuttanut puolueen toimintaan. Myös politiikan keskeiset painopistealueet ovat muuttuneet, mitä puolueen tulee toiminnassaan huomioida, sanoo Wickström .

Wickström toteaa, että pääfokus tulee nyt olemaan kevään 2021 kuntavaaleissa. Wickström aloitti oman uransa kuntapäättäjänä jo 18-vuotiaana.

-RKP:n paikallisyhdistykset ovat jo aloittaneet valmistelut kevään kuntavaaleihin ja haluan olla mukana tukemassa heidän työtään, sekä kaikkia ehdokkaita. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet parempaan kuntavaalitulokseen kuin vuonna 2017, kertoo Wickström.

Wickströmin mukaan RKP:n politiikalle on tällä hetkellä kysyntää. Wickström muistuttaa, että RKP:lle moni tärkeä asia on edistynyt jo tämän hallituskauden aikana.  

-RKP edistää rakaisukeskeistä politiikkaa kaikilla tasoilla. Itse pidän tärkeänä nyt, että puolue on mukana aktiivisesti löytämässä ratkaisuja akuutin koronakriisin jälkeiseen aikaan, jolloin meidän on miettiävä mm. työllisyyspolitiikkaan liittyviä kysymyksiä, sanoo Wickström.

RKP:n puoluekokous järjestetään Vantaalla 26. Syyskuuta. Puoluekokouksen yhteydessä valitaan puolueen puheenjohtajan lisäksi kolme varapuheenjohtajaa. 

Torvalds: Turvallisuuspolitiikka kiireellinen haaste EU:lle

Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (RKP/Renew) on tyytyväinen Saksan ja liittokansleri Angela Merkelin EU-puheenjohtajakauden painopisteisiin.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds EU-huippukokouksen kynnyksellä: Vakavaraisuustuki yrityksille ratkaiseva elpymisen kannalta

Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (RKP/Renew) odotetaan olevan avainasemassa EU:n uusien koronakriisin takia käyttöönotettavien vakavaraisuustukivälineiden valmistelussa.

Lue seuraava artikkeli