Torvalds: Turvallisuuspolitiikka kiireellinen haaste EU:lle

Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (RKP/Renew) on tyytyväinen Saksan ja liittokansleri Angela Merkelin EU-puheenjohtajakauden painopisteisiin.

– EU:n on kuitenkin pidemmällä aikavälillä asetettava turvallisuuspolitiikka etusijalle.

Saksa siirtyi Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajamaaksi Kroatian jälkeen 1. heinäkuuta. Nils Torvalds toteaa ajoituksen olevan monin tavoin erinomainen.

– Eurooppa ja EU ovat poikkeuksellisessa tilanteessa ja hyvän johtamisen vaatimukset ovat erityisen korkeat. Saksa on Angela Merkelin johdolla maa, jolla on ehkä parhaat mahdollisuudet onnistua vaikeassa tehtävässä.

Angela Merkel esitteli Saksan puheenjohtajakauden painopisteet Euroopan parlamentille keskiviikkona. Brysselissä Euroopan parlamentin istuntoon osallistuva Nils Torvalds sanoo yhtyvänsä painopisteisiin suurimmalta osin.

– Saksa on nettomaksajana osoittanut olevansa valmis ottamaan vastuuta suuresta ja solidaarisesta elvytyspaketista covid19-pandemian jälkeen. Puheenjohtajamaa Saksa asettaa lisäksi etusijalle nykyaikaiset ja vihreät investoinnit, jotka antavat meille mahdollisuuden saavuttaa tulevan ilmastolain tavoitteet.

Nils Torvalds korostaa samalla, että kiireelliset työt covid19-pandemian, elvytyspaketin ja EU:n uuden talousarvion kanssa on vienyt huomion pois muista yhtä kiireellisistä haasteista.

– Kiinnitin erityisesti huomiota siihen, että Angela Merkel ei käsitellyt EU:n turvallisuuspoliittista riippuvuutta Yhdysvaltoihin. Donald Trumpin ollessa Valkoisessa talossa on käynyt aiempaa selkeämmäksi, että EU:n on otettava mahdollisimman pian suurempi vastuu omasta turvallisuuspolitiikastaan, Nils Torvalds sanoo.

Anna-Maja Henriksson haluaa jatkaa RKP:n puheenjohtajana

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkokaudelle RKP:n puheenjohtajaksi puoluekokouksessa Vantaalla syyskuussa.

Lue edellinen artikkeli

Henrik Wickström asettuu ehdolle RKP:n varapuheenjohtajaksi

Inkoolainen Henrik Wickström, 25, asettuu ehdolle RKP:n varapuheenjohtajaksi. Wickström on toiminut puolueen yhtenä varapuheenjohtajana vuoden 2019 puoluekokouksesta lähtien.

Lue seuraava artikkeli