Torvalds EU-huippukokouksen kynnyksellä: Vakavaraisuustuki yrityksille ratkaiseva elpymisen kannalta

Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (RKP/Renew) odotetaan olevan avainasemassa EU:n uusien koronakriisin takia käyttöönotettavien vakavaraisuustukivälineiden valmistelussa.

Perjantain huippukokouksen kynnyksellä, Torvalds sanoo, että EU:n tulee auttaa mahdollisimman pian pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka kärsivät väliaikaisista vaikeuksista. Tämä on ratkaiseva tekijä talouden elpymisessä.

Perjantaina ja lauantaina EU:n päämiehet kokoontuvat ylimääräiseen huippukokoukseen. Asialistalla ovat neuvottelut unionin tulevasta monivuotiesta rahoityskehyksestä ja laaja koronaelvytyspaketti.

– Jäsenmaiden on neuvostossa päästävä sopuun ratkaisusta mahdollisimman pian. Olemme poikkeuksellisessa tilanteessa, ja kaikki elvytyspaketin toimenpiteet ovat kiireellisiä, Nils Torvalds sanoo.

Merkittävä osa ehdotetusta 750 miljardin euron suuruisesta elvytyspaketista suunnitellaan uudeksi vakavaraisuustukivälineeksi yrityksille, jotka kärsivät pandemian aiheuttamista väliaikaisista maksuvaikeuksista.

Nils Torvalds valmistautuu nyt budjettivaliokunnan raportoijan rooliin.

– Toisena esittelijänä minun roolini on varmistaa, että löydämme mahdollisimman pian poliittisesti hyväksyttävät ratkaisut tähän kiireelliseen asiaan. Kyse on lähinnä kriteereistä, joiden perusteella investointipäätöksiä ja lainojen takauksia koskevat päätökset tehdään tulevaisuudessa.

Vakavaraisuustukiväline voi Euroopan parlamentin ja neuvoston päätöksien ja neuvotteluiden jäljeen saada käyttöön jopa 500 miljardia euroa.

Nils Torvalds korostaa, että tulevien investointipäätösten, jotka Euroopan investointipankki ja riippumattomat rahastonhoitajat tekevät, on oltava sopusoinnussa muun muassa vihreän kehityksen kanssa.

– Selvitys siitä, missä varoja eniten tarvitaan, on haaste, varsinkin kun elinkeinoelämän muutosvauhti jatkuu. Yleisesti ottaen voin kuitenkin sanoa, että pienemmät alihankkijat, joilla ei ole isompien yhtiöiden kaltaisia kassoja, kärsivät erityisen paljon.

Virallista päätöstä siitä, että Nils Torvalds on yksi kahdesta esittelijästä Euroopan parlamentin budjettivaliokunnassa, odotetaan tapahtuvan myöhemmin.

Henrik Wickström asettuu ehdolle RKP:n varapuheenjohtajaksi

Inkoolainen Henrik Wickström, 25, asettuu ehdolle RKP:n varapuheenjohtajaksi. Wickström on toiminut puolueen yhtenä varapuheenjohtajana vuoden 2019 puoluekokouksesta lähtien.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Tervetullut kompromissi, jossa kolme ongelmaa

Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (RKP/Renew) on tyytyväinen Eurooppa-neuvoston päätökseen elvytysrahastosta. – Olisin kuitenkin toivonut vahvempaa kannanottoa oikeusvaltioperiaatteesta ja ilmastoprioriteeteista

Lue seuraava artikkeli