Henrik Wickström ehdolle eduskuntavaaleissa 2023

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa 2023 Uudenmaan vaalipiirissä. Wickström haluaa olla mukana rakentamassa turvallista yhteiskuntaa.

– Elämme epävarmoja aikoja, ja monet kriisit vaikuttavat meihin kaikkiin. Haluan tehdä työtä sekä Suomen, Euroopan että koko maailman turvallisuuden eteen. Se vaatii huolellista politiikkaa, joka perustuu nopeaan kansainväliseen yhteistyöhön, Wickström sanoo.

– On tärkeää, että uskallamme panostaa ihmisten hyvinvointiin. Haluan ratkaista mielenterveysongelmien haasteet jotka ovat koronaepidemian myötä syntyneet. Haluan varmistaa, että saat tarvittavan hoidon ja avun omalla äidinkielelläsi iästä riippumatta, Wickström sanoo.

Wickströmin mielestä Suomen tulee harjoittaa parempaa tulevaisuuteen tähtäävää politiikka mitä tulee yrityskysymyksiin.

– Minulle on tärkeää luoda tulevaisuuden uskoa. Meidän tulee vahvistaa yritysten toimintaedellytyksiä, panostaa kannustavaan sekä työllisyyspolitiikkaan että koulutukseen ja tutkimukseen, Wickström sanoo.

Wickström on kotoisin Inkoosta ja sanoo sen auttaneen hänet ymmärtämään toimivan infrastruktuurin merkitystä.

– Infrastruktuuriin liittyvät kysymykset ovat aina olleet minulle tärkeitä. Haluan tehdä työtä kestävän tieverkoston puolesta koko Suomessa, ja että raideliikenne kehittyy. Mukaan lukien Rantarata. 

Wickström asuu Inkoossa missä hän toimii kunnanvaltuuston jäsenenä och kunnanhallituksen puheenjohtajana. Wickström on myös Länsi-Uudenmaan aluevaltuuston jäsen ja hyvinvointialuehallituksen toinen varapuheenjohtaja. Sen lisäksi Wickström on myös HUSn hallituksen jäsen. Wickström työskentelee Suomen Yrittäjien elinkeinopolitiikan asiantuntijana.

Wickströmille nämä ovat kolmannet eduskuntavaalit. Talven aluevaaleissa Wickström keräsi 5865 ääntä. Wickström sai kolmanneksi eniten ääniä koko Suomessa ja eniten ääniä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella. Uudenmaan RKP asettaa ensimmäiset ehdokkaat piirikokouksessaan 21.4.

Adlercreutz: Nato-jäsenyys on luonnollinen seuraava askel

- 24. helmikuuta heräsimme muuttuneeseen maailmaan, sanoi ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz tänään turvallisuusympäristön muutosta käsittelevän ajankohtaiselonteon lähetekeskustelussa.

Lue edellinen artikkeli

Biaudet: Nato-jäsenyys voi olla Suomelle ja Ruotsille yhteinen puolustusratkaisu tilanteessa jossa Venäjä ei kunnioita kuin sotilaallista valtaa

Eduskunnassa on tänään käyty lähetekeskustelu valtioneuvoston ajankohtaisselonteosta turvallisuusympäristön muutoksesta.

Lue seuraava artikkeli