Henrik Wickström Länsi- Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksen toiseksi varapuheenjohtajaksi

Suomen ruotsalainen kansanpuolue teki erittäin hyvän vaalituloksen Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella ja nousi 12 valitulla henkilöllä kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi. RKP:n äänikuningas Henrik Wickström tähtää nyt vaaleissa saamaansa valtavan kannatuksen jälkeen hallituksen puheenjohtajistoon. Wickström sai kolmanneksi eniten ääniä koko maassa. Hänen äänimäärä oli huikeat 5 865. Puolueiden välisten neuvottelujen tuloksena RKP saa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksen toisen varapuheenjohtajpaikan.

– Olen valtavan ylpeä siitä suuresta tuesta, mitä minulle on vaaleissa osoitettu. Tällä tuella lähden nyt työskentelemään paremman hoidon ja hoivan puolesta hallituksen toisena varapuheenjohtajana. On tärkeää, että löytyy kokemusta ja osaamista nyt, kun uutta hyvinvointialuetta rakennetaan, Wickström sanoo.

– Koen, että minulla on paljon annettavaa. Minulla on laaja kokemus sekä paikallistasolla että koko aluetta ajatellen. Sen lisäksi, aika Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) hallituksen jäsenenä on antanut minulle sekä kontakteja että näkemystä.

Wickström pitää tärkeänä, että hallituksessa on edustusta alueen eri puolilta.Wickströmin mielestä on tärkeää, että hallituksessa löytyy joku, joka myös katsoo, että palveluja saa omalla äidinkielellä.

– Johdossa pitää olla ymmärrystä alueen erilaisista olosuhteista. Lähipalvelut pitää toimia koko hyvinvointialueella – Espoosta Hankoon myös tulevaisuudessa, Wickström päättää.

Länsi-uudenmaan hyvinvointialueen valtuusto hyväksyy paikkajaon valtuuston ensimmäisen kokouksen yhteydessä maaliskuussa.

Nylander valmis hallituksen puheenjohtajaksi

Aluevaaleissa Suomen ruotsalainen kansanpuolue sai erittäin suuren luottamuksen itäisella Uudellamaalla. RKP on selkeästi suurin puolue 20 mandaatilla 59. Mikaela Nylander sai eniten henkilökohtaisia ääniä (1990) itäisen Uudenmaan aluevaaleissa. Suuren luottamuksen ansiosta on luonnollista, että RKP priorisoi hallituksen puheenjohtajuuden, koska hallituksen puheenjohtajuus on keskeisin luottamuspaikka.

Lue edellinen artikkeli

RKP tyytyväinen puolueiden väliseen neuvottelutulokseen Länsi-Uudellamaalla

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen RKP:n valtuustoryhmä on tyytyväinen poliittisten luottamustehtävien paikkajakoon. Neuvottelujen perusteella RKP:llä on aluehallituksessa kolme paikkaa, joista yksi on toisen varapuheenjohtajan paikka. Lisäksi puolue saa kansalliskielilautakunnan puheenjohtajuuden. RKP on edustettuna kaikissa lautakunnissa ja jaostoissa. RKP:ta edusti neuvotteluissa vt. toiminnanjohtaja Jenny Vilén ja valtuustoryhmän väliaikainen puheenjohtaja Henrik Wickström.

Lue seuraava artikkeli