Nylander valmis hallituksen puheenjohtajaksi

Aluevaaleissa Suomen ruotsalainen kansanpuolue sai erittäin suuren luottamuksen itäisella Uudellamaalla. RKP on selkeästi suurin puolue 20 mandaatilla 59. Mikaela Nylander sai eniten henkilökohtaisia ääniä (1990) itäisen Uudenmaan aluevaaleissa. Suuren luottamuksen ansiosta on luonnollista, että RKP priorisoi hallituksen puheenjohtajuuden, koska hallituksen puheenjohtajuus on keskeisin luottamuspaikka.

– Osaamiseni uudistuksesta, tietämykseni alueen vahvuuksista ja haasteista, suuri verkostoni koko alueella ja minulle osoitettu valtava luottamus vaaleissa myötävaikuttavat kaikki myönteisellä tavalla haluuni toimia hallituksen puheenjohtajana, toteaa Mikaela Nylander. Tämä myös tarkoittaa uudelleenpriorisointeja luottamustehtävieni kohdalla.

– Vahvuuteni tulevat hyvin hyödynnetyksi vuoden 2022 aikana kun rakennamme hyvinvointialuetta. Nyt luodaan pohja ja tähän työskentelyyn voin osallistua rakentavalla ja eteenpäin katsovalla tavalla. Hallituksen puheenjohtajalla on ainutlaatuinen mahdollisuus saada tietoa ja vaikuttaa. Tämä on näkemykseni mukaan todella tärkeätä nyt kun luodaan aivan uusi palveluorganisaatio vuoden 2022 aikana, sanoo Nylander. 

Torvalds: Lisää kotimaista kalaa ruokapöytiimme!

- Milloin viranomaisemme ottavat vastuunsa ja oikeasti edistävät kotimaisen kalan tarjontaa ja saatavuutta ruokapöytiimme? Tänä päivänä kahdeksan kymmenestä kalasta on tuontitavaraa ja vain viisi prosenttia myydään tuoreena. Tämä sointuu erittäin huonosti hallituksen ruokastrategian kanssa, jonka yksi tavoite on lisätä kotimaisen kalan syöntiä.

Lue edellinen artikkeli

Henrik Wickström Länsi- Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksen toiseksi varapuheenjohtajaksi

Suomen ruotsalainen kansanpuolue teki erittäin hyvän vaalituloksen Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella ja nousi 12 valitulla henkilöllä kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi. RKP:n äänikuningas Henrik Wickström tähtää nyt vaaleissa saamaansa valtavan kannatuksen jälkeen hallituksen puheenjohtajistoon. Wickström sai kolmanneksi eniten ääniä koko maassa. Hänen äänimäärä oli huikeat 5 865. Puolueiden välisten neuvottelujen tuloksena RKP saa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksen toisen varapuheenjohtajpaikan.

Lue seuraava artikkeli