Henrik Wickström on RKP:n edustaja HUSin hallituksessa

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström edustaa Suomen ruotsalaista kansanpuoluetta HUSin hallituksessa. Tämä selvisi tänään kun HUSin valtuusto päätti kuntayhtymän eri elimien edustajista. Wickströmin varajäseneksi valittiin RKP:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi Kauniaisista.

– Odotan innolla työtä HUSissa. RKP:llä on aina ollut tärkeä rooli HUSissa, varsinkin silloin kun on kyse palveluista omalla äidinkielellä ja lähipalveluista. Meillä on pienempiä sairaaloita esim. Porvoossa, Lohjalla ja Raaseporissa. Niillä on oltava myös tulevaisuudessa tärkeä rooli Uudenmaan erikoissairaanhoidossa, Wickström sanoo.

Wickström haluaa hallitustyössään keskittyä kysymyksiin jotka liittyvät mielenterveyspalveluiden saatavuuden parantamiseen. Wickströmin mukaan löytyy isoja puutteita, erityisesti ruotsiksi. Wickström haluaa myös panostaa henkilöstöpolitiikan parantamiseen ja varmistaa, että koronaepidemian aiheuttama hoitovelka hoidetaan.

– Faktaa on, että HUSin imago työnantajana tulisi parantaa. On tärkeää, että työntekijöiltä saatu palaute otetaan huomioon, ja tehdään parannuksia yhteistyössä henkilöstön kanssa. Meidän on varmistettava, että hoitohenkilökunnan työhyvinvointi kohenee. Haluan nähdä osallistavampaa johtajuutta.

Wickström painottaa, että sosiaali- ja terveydenhuoltouudistus tulee vaikuttamaan HUSin toimintaan konkreettisella tavalla. Wickström painottaa, että tarvitaan toimivaa yhteistyötä kaikkien hyvinvointialueiden ja HUSin välillä, jotta voimme varmistaa toimivat hoitoketjut.

– Sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksella tulee olemaan iso vaikutus meidän kaikkien arkeen. On tärkeää, että kaikki sopimukset jotka tehdään hyvinvointialueiden ja HUSin välillä tukevat kaikkia alueita ja kuntia, ja erityisesti asukkaita, Wickström lopettaa.

Henrik Wickström on 27-vuotias inkoolainen ja valtiotieteiden maisteri. Hän on ollut Inkoon kunnanvaltuuston jäsen vuodesta 2012 ja toiminut kunnanhallituksen puheenjohtajana vuodesta 2017. Wickström valittiin RKP:n varapuheenjohtajaksi vuonna 2019. 

Kokoomus ja RKP vaaliliittoon Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen Kokoomus ja RKP Varsinais-Suomi ovat solmineet vaaliliiton Varsinais-Suomessa aluevaaleihin 2022.

Lue edellinen artikkeli

RKP Uudenmaan piirihallitus nimesi uusia ehdokkaita Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin

Uudenmaan RKP:n piirihallitus kokoontui keskiviikkona 13. lokakuuta ja kasvatti Länsi- Uudenmaan hyvinvointialueen ehdokasmäärää , kun piirihallitus nimesi yhteensä 22 uutta ehdokasta. Uudenmaan RKP:n ehdokaslistoilla tulevissa aluevaaleissa on nyt 46 ehdokasta Länsi-Uudellamaalla.

Lue seuraava artikkeli