Ramieza Mahdi haluaa RKP:n varapuheenjohtajaksi

Ramieza Mahdi pyrkii Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtajaksi.

– Vaikeina aikoina meidän on luotava uskoa tulevaisuuteen. Nyt meidän on turvattava demokraattiset arvot. Haluan katsoa eteenpäin. Minulle tämä tarkoittaa edistyksellisten ja kestävien ratkaisujen luomista, jotka vastaavat yhteiskunnan tarpeisiin ja haasteisiin. Voimme saavuttaa tämän vain yhteistyöllä, Mahdi korostaa.

Ramieza Mahdi asuu Pohjanmaalla, jossa hän on asunut suurimman osan elämästään. Mahdi työskentelee sairaanhoitajana Vaasan keskussairaalassa ja on Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuutettu sekä Vaasan kaupunginvaltuuston jäsen. Mahdi on ollut myös RKP Naisjärjestön varapuheenjohtaja vuodesta 2020 alkaen. 

– Sukupuolten välinen tasa-arvo, kaikkien yhdenvertaisuus ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen ovat aina olleet perusarvojani. Minulle feminismi on yhteiskunnan rakentamista, jonka tavoitteena on luoda tilaa kaikille ihmisille, jotta jokainen yksilö voi kehittyä täyteen potentiaaliinsa ilman syrjintää, Mahdi sanoo. 

Osallistuminen RKP Naisjärjeströn toimintaan on antanut Mahdille kokonaisnäkemyksen.

– Haluan yhdessä puolueaktiivien kanssa toimia liberaalien arvojen, oikeusvaltioperiaatteen ja ihmisoikeuksien puolesta – niiden asioiden puolesta, jotka ovat aina olleet RKP:n ytimessä, Mahdi sanoo.

– Kun otetaan huomioon terveydenhuollon haasteet tulevina vuosina, on tärkeää, että RKP:n johdossa on terveydenhuollon asiantuntemusta. En ole vain terveydenhuollon poliitikko, vaan minulla on ammattini ja työni kautta myös laaja tietämys henkilöstön ja hoidettavien arjesta, Mahdi jatkaa.

Mahdi väittää, että poliittiset kysymykset pikemminkin yhdistävät alueita kuin jakavat niitä. 

– Hyviä edellytyksiä yrittäjyydelle tarvitaan koko maassa. Luottamustehtävissäni Pohjanmaalla olen nähnyt, miten tärkeää yrittäjyys on, ja esimerkiksi Vaasan kaupunginvaltuustossa teemme kovasti töitä sen eteen, että yhdessä yritysten kanssa luodaan resursseja hyvinvointiin. Sitä tarvitsemme lisää, Mahdi päättää. 

Henrik Wickström pyrkii RKP:n puheenjohtajaksi

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström, 29, asettuu ehdolle RKP:n seuraavaksi puheenjohtajaksi. Wickström ilmoitti asiasta tänään tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Lue edellinen artikkeli

Piirijohtaja Samuel Broman asettuu ehdolle EU-vaaleissa

Eurooppa on tärkeässä tienhaarassa. Aikana, jolloin Euroopan demokraattinen tulevaisuus on kyseenalaistettu, meidän on ajettava agendaa EU:ssa, joka on sekä rohkea että visionäärinen. Kyse ei ole pelkästään siitä, että ylläpidämme olemassa olevaa, vaan siitä, että muokkaamme tulevaisuuttamme aktiivisesti.

Lue seuraava artikkeli