Henriksson aktiverar utlandsfinlandssvenskar i Stockholm

Henriksson betonar att alla vars hjärta klappar för det svenska i Finland kan vara med och påverka situationen till det bättre.

Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson reste på fredagen till Stockholm för att träffa utlandsfinlandssvenskar.

− Jag vill att finlandssvenskarna i Sverige ska vara medvetna om det aktuella läget för Finlands tvåspråkighet, säger Henriksson.

Många frågor som vårdreformen, tingsrättsreformen och regionala språkförsök är beslut som långsamt undergräver Finlands tvåspråkighet.

− Särskilt nu när Finland fyller 100 år är det viktigt att utlandsfinlandssvenskarna vet hur vi har det, säger Henriksson.

Henriksson betonar att alla vars hjärta klappar för det svenska i Finland kan vara med och påverka situationen till det bättre.

− Ju fler vi är som bryr oss, desto bättre hörs vår röst, säger Henriksson.

− Finland har med en stark nordisk koppling en bättre ställning, både då gäller sysselsättning och kulturell samhörighet.

Sairaaloiden alasajo ja leikkaustoiminnan keskittäminen laitettava jäihin

RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Anders Adlercreutz vaatii hallitusta keskeyttämään päivystysuudistuksen täytäntöönpanon, eli sairaaloiden alasajon ja pienempien sairaaloiden leikkaustoiminnan keskittämisen.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson sairaaloiden alasajosta: Mitä tekee Keskusta?

Hallituksella on vielä mahdollisuus vetää käsijarrusta ja keskeyttää päivystysuudistuksen täytäntöönpano, eli sairaaloiden alasajo ja pienempien sairaaloiden leikkaustoiminnan keskittäminen.

Lue seuraava artikkeli