Henriksson sairaaloiden alasajosta: Mitä tekee Keskusta?

Hallituksella on vielä mahdollisuus vetää käsijarrusta ja keskeyttää päivystysuudistuksen täytäntöönpano, eli sairaaloiden alasajo ja pienempien sairaaloiden leikkaustoiminnan keskittäminen.

RKP:n puheenjohtaja, Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen, että sosiaali- ja terveysministeriö saattaa Ylen (14.12) tietojen mukaan vielä viime metreillä kajota vuodenvaihteessa voimaan tulevaan erikoissairaanhoidon keskittämisasetukseen.

– On erinomaista, että ministeri Risikko ja kokoomus vihdoinkin ovat heränneet kuuntelemaan asiantuntijoita. Hallituksella on vielä mahdollisuus vetää käsijarrusta ja keskeyttää päivystysuudistuksen täytäntöönpano, eli sairaaloiden alasajo ja pienempien sairaaloiden leikkaustoiminnan keskittäminen. Se olisi hienoin lahja, minkä hallitus voisi nyt antaa 100-vuotiaalle Suomelle, sanoo Anna-Maja Henriksson.

Ylen mukaan joensuulaiset lääkärit olivat ehdottaneet kokoomusta edustavalle sisäministeri Paula Risikolle, että keskittämisasetus vielä kumottaisiin ja valmisteltaisiin uudelleen. Risikko oli vienyt lääkäreiden terveiset hallituksen reformiministeriryhmän kokoukseen.

Anna-Maja Henriksson toivoo, että Risikolla on myös valtiovarainministeri Orpon tuki. Henriksson odottaa mielenkiinnolla miten eteenkin pääministeripuolue keskusta tulee nyt toimimaan.

– Toivon, että myös keskusta nyt ymmärtäisi, että päivystysuudistusta ja keskittämistä ei väkisin kannata toteuttaa vuoden vaihteessa. Lääkäreiden varoitukset on otettava tosissaan. Sairaalapäivystyksen alueellinen saatavuus on turvattava myös vuodenvaihteen jälkeen, sanoo Henriksson.

Henrikssonin mukaan kysymys päivystyksen järjestämisestä ja mitkä sairaalat saavat tehdä leikkauksia, tulisi ratkaista samaan aikaan, kuin varsinainen sote-uudistus, eli myöhemmin keväällä.

Henriksson aktiverar utlandsfinlandssvenskar i Stockholm

Henriksson betonar att alla vars hjärta klappar för det svenska i Finland kan vara med och påverka situationen till det bättre.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Syöpään sairastaneiden jälkiseurantaan

Adlercreutz toivoo, että ryhdyttäisiin järjestelmällisesti seuraamaan syövän jo taakseen jättäneiden nuorten potilaiden tilaa.

Lue seuraava artikkeli