Henriksson: Annetaanko Sinisten estää perhevapaiden uudistus?

On käsittämätöntä, jos Sinisen tulevaisuuden annetaan estää tämä välttämätön uudistus.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan on surullista, ettei hallitus ehkä ole saamassa kasaan edes hyvin rajattua perhevapaiden uudistusta. Helsingin Sanomien (18.1) tietojen mukaan hallituksen perhevapaauudistus on jumissa ja sen valmistelu on pahasti kesken. HS:n mukaan Sinisillä ei ole suuria haluja viedä perhevapaauudistusta eteenpäin ja ovat nimenneet sen ”Sannin kotkotukseksi.”

− On käsittämätöntä, jos Sinisen tulevaisuuden annetaan estää tämä välttämätön uudistus. Se ei kerro hyvää hallituksen loppukauden toimintakyvystä. Sinisten puhe kotkotuksesta kertoo lisäksi heidän ikävästä ja halventavasta asenteestaan tätä perheille tärkeätä uudistusta kohtaan, sanoo Anna-Maja Henriksson.

− Tarvitsemme perhevapaiden uudistuksen, joka helpottaa työn ja perhe-elämän yhteensovittamista, pienentää naisten ja miesten välisiä palkka ja eläke-eroja sekä parantaa naisten työllistymismahdollisuuksia. Meidän mielestämme uudistus saa myös maksaa. Hallituksen kustannusneutraali lähtökohta ei vakuuta. Siksi on traagista, jos hallitus ei onnistu edes suppean uudistuksen tekemisessä, puhumattakaan todellisesta uudistuksesta, sanoo Henriksson.

RKP esittää omassa vaihtoehtobudjetissaan kolmiosaista perhepoliittista kokonaisuudistusta, joka muodostuu perhevapaiden uudistuksesta 6 + 6 + 6 mallin mukaisesti, kotihoidon tuen uudistamista ja siitä, että jokaisella yli kolmevuotiaalla lapsella on oikeus maksuttomaan varhaiskasvatukseen neljä tuntia päivässä.

Torvalds: Vahva EU on välttämättömyys, mutta mitä tekee Suomi?

Haluammeko vahvemman EU:n vai haluammeko olla ”lightversio” Puolasta ja Unkarista, samalla kun toivomme EU:lta apua mahdollisessa kriisitilanteessa?

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Euroopan turvallisuusratkaisu tavataan N-A-T-O

On aivan liian myöhäistä ostaa vakuutus, kun talo on jo liekeissä, Torvalds sanoo.

Lue seuraava artikkeli