Torvalds: Euroopan turvallisuusratkaisu tavataan N-A-T-O

On aivan liian myöhäistä ostaa vakuutus, kun talo on jo liekeissä, Torvalds sanoo.

Presidenttiehdokas Nils Torvaldsin mielestä muilta ehdokkailta ei ole vaalitenteissä tullut selvää vastausta siitä, mitä Suomi tekisi, jos Ruotsi päättäisi hakea Nato-jäsenyyttä.

− Emme voi pistää päätämme pensaaseen, ja lykätä omia kantojamme siinä toivossa, että Ruotsi ei hakisi Nato-jäsenyyttä, Torvalds sanoo.

Tv-keskusteluissa muut ehdokkaat ovat joko tyrmänneet ajatuksen Nato-jäsenyydestä tai ilmoittaneet sen olevan sen ajan murhetta.

− On aivan liian myöhäistä ostaa vakuutus, kun talo on jo liekeissä, Torvalds sanoo.

− Jokainen asiaan perehtynyt henkilö tietää, että Suomi olisi puristuksessa Naton ja Venäjän välillä, jos Ruotsi liittyisi puolustusliittoon. Ketä tässä oikein yritetään harhauttaa?

Torvaldsin mielestä on väärin antaa sellaista kuvaa, ettei lähimmän naapurin päätös vaikuttaisi. Ruotsin kokoomuksen, eli moderaattien, puheenjohtajan Ulf Kristerssonin mielestä Ruotsin tulisi hakea Nato-jäsenyyttä kymmenen vuoden sisällä. Aftonbladetin teettämän kyselyn mukaan 43 prosenttia ruotsalaisista kannattaa Nato-jäsenyyttä, kun taas 37 prosenttia vastaajista vastustaa sitä.

− Jos me edes nyt 2010-luvulla pääsisimme eroon tästä henkisestä YYA-asenteesta, joka vallitsee suomalaisessa keskustelussa.

− Emme voi aloittaa keskustelua Nato-jäsenyydestä vasta sitten, kun muita vaihtoehtoja ei enää ole. Se olisi suomalaisen demokratian halveksimista, tai ainakin ongelmien lakaisemista maton alle, Torvalds sanoo.

Henriksson: Annetaanko Sinisten estää perhevapaiden uudistus?

On käsittämätöntä, jos Sinisen tulevaisuuden annetaan estää tämä välttämätön uudistus.

Lue edellinen artikkeli

Stoppa osunt byggande

Vi har inte råd att kasta bort pengar på hus som gör oss sjuka, konstaterar kretsstyrelsen för SFP i Nyland.

Lue seuraava artikkeli