Henriksson besöker Sveriges politikervecka i Almedalen

Svenska folkpartiets ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson besöker Almedalsveckan i Visby, Sverige 3-4 juli.

Svenska folkpartiets ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson besöker Almedalsveckan i Visby, Sverige 3-4 juli. Henriksson deltar som gäst då Liberalernas ordförande Jan Björklund och Centerpartiets ordförande Annie Lööf håller sina tal. Centerpartiet och Liberalerna är SFP:s systerpartier i Sverige.

– Årets politikervecka är ytterst intressant med tanke på det stundande riksdagsvalet i Sverige. Många av de frågor som diskuteras här i Almedalen kommer också att vara aktuella i vårt eget riksdagsval i Finland, säger Henriksson.

Onsdagen den 4 juli deltar Henriksson själv i två diskussionspaneler med miljön som tema. Den första har temat ”Finansiering för hållbara investeringar – en väg att rädda Östersjön?”.

I den andra panelen diskuterar Henriksson bland annat med energiföretaget St1:s styrelseordförande och grundare, Mika Anttonen om temat: ”Carbon Farming- kan reduktionsplikten bekämpa klimatet och öka tillgång för avancerade biodrivmedel?”.

– Betydelsen av det nordiska samarbetet ökar hela tiden, inte minst vad gäller arbetet för vår miljö. Därför ser jag det som mycket viktigt att som finländsk politiker delta i gemensamma nordiska diskussioner.

Diskussioner som Anna-Maja Henriksson deltar i under Almedalsveckan:

Onsdag 4.7.2018 kl 10.15-11.00

Almedalsbiblioteket, Cramérgatan 5

Finansiering för hållbara investeringar – en väg att rädda Östersjön?

Onsdag 4.7.2018 kl 13:00-14:00

Trädgården vid Biskopsgatan 1a, Visby

Carbon Farming- kan reduktionsplikten bekämpa klimatet och öka tillgång för avancerade biodrivmedel?

Fredrik Guseff toimii mediayhteyshenkilönä kesän aikana

Kesälomakauden aikana puoluesihteeri Fredrik Guseff vastaa median kyselyihin.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: EU:n nostettava Itämeri etusijalle

Itämeri luokitellaan usein yhdeksi maailman saastuneimmaksi mereksi. Siksi tarvitaan todellisia toimenpiteitä, jotta se puhdistuisi.

Lue seuraava artikkeli