Henriksson haluaa jatkaa RKP:n puheenjohtajana

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ilmoitti puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä 28.4 aikomuksestaan asettua ehdolle uudelleenvalintaa varten. Henriksson on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2016 lähtien.

– On ollut kunnia ja ilo johtaa puoluetta näinä kolmena vuotena ja olen erittäin motivoitunut jatkamaan tässä tehtävässä, Henriksson sanoo ja lisää, että suuri henkilökohtainen äänimäärä eduskuntavaaleissa (14 545 ääntä) motivoi ja velvoittaa.

– Rakastan yhteiskunnan rakentamista ja haluan viedä RKP:tä eteenpäin kohti tulevia onnistumisia. Liberaaleja, inhimillisiä arvoja tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin, Henriksson sanoo.

Linjapuhessaan puoluvaltuustolle Henriksson nosti esille poliittisen kevään, RKP:n vankan vaalituloksen, hallitusneuvottelut sekä EU-vaalit.

– Suomalaiset ansaitsevat toimintakykyisen hallituksen. Haluamme nähdä luotettavan hallituksen, joka puolustaa kaksikielistä Suomea. Hallituksen, joka haluaa tehdä yhteistyötä viedäkseen Suomea eteenpäin. Hallituksen, joka keskittyy Suomelle tärkeisiin kysymyksiin. Enemmän työpaikkoja, järkeviä hoito- ja sosiaaliturva-uudistuksia, perhevapaauudistus, toimia vanhustenhoidon puolesta, panostuksia koulutukseen ja tutkimukseen sekä vastuullista talouspolitiikkaa suurella sosiaalisella sydämellä, Henriksson sanoo.

– Tuleva hallitus tulee kantamaan suurta vastuuta ja edessä on monta kysymystä ratkottavana. Olen vakuuttunut siitä, että nämä haasteet voidaan kohdata parhaalla mahdollisella tavalla hyvällä yhteistyöllä ja luottamuksella, Henriksson sanoo.

Neljän viikon päästä Suomi käy uudestaan vaaliuurnille, kun Euroopan parlamentin vaalit järjestetään 26.5. RKP lähtee vaaleihin täydellä listalla, jossa on 20 ehdokasta, joista yhdeksän on naisia ja yksitoista miehiä. Keski-ikä on 39 vuotta. Seitsemän ehdokkaista on alle 30 vuotiaita.

– Meillä on erittäin vahva ehdokasasettelu ja RKP tulee ensi vaalikaudella tekemään töitä vahvemman eurooppalaisen Suomen ja vahvemman kansalaisten Euroopan puolesta. Olen vakuuttunut siitä, että joka ikinen meidän ehdokkaistamme olisi erinomainen europarlamentaarikko, Henriksson toteaa.

– Jokainen ehdokkaistamme on myös valmis kantamaan vastuuta ja ottamaan vastaan europarlamentaarikon tehtävän. RKP on rehellinen puolue, joka pitää huolta siitä, että äänestäjät voivat luottaa siihen, että valitut kansanedustajat ottavat vastaan tehtävänsä. On ongelmallista, että vastavalitut kansanedustajat asettuvat ehdolle eurovaaleihin heti eduskuntavaalien jälkeen. Kyse on äänestäjien kuluttajansuojasta, Henriksson lopetta.
RKP valitsee puheenjohtajansa puoluekokouksessa 7-9.6 Vaasassa.

Niclas Sjöskog asettuu ehdolle EU-valissa

Niclas Sjöskog Purmosta Pedersörestä teki hienon tuloksen eduskuntavaaleissa ja sai viideksi eniten ääniä RKP:n ehdokkaista Vaasan vaalipiirissä. Nyt hän tähtää Brysseliin ja asettuu ehdolle eurovaaleissa.

Lue edellinen artikkeli

Mikaela Wickman on Anders Norrbackin eduskunta-avustaja

Valtiotieteiden maisteri Mikaela Wickman aloitti 18. huhtikuuta kansanedustaja Anders Norrbackin (RKP) eduskunta-avustajana.

Lue seuraava artikkeli