Niclas Sjöskog asettuu ehdolle EU-valissa

Niclas Sjöskog Purmosta Pedersörestä teki hienon tuloksen eduskuntavaaleissa ja sai viideksi eniten ääniä RKP:n ehdokkaista Vaasan vaalipiirissä. Nyt hän tähtää Brysseliin ja asettuu ehdolle eurovaaleissa.

– Tunnen suurta vastuuta äänestäjiä kohtaan ja siksi asetun ehdolle EU-vaaleissa. Melkein 4000 äänestäjää antoi äänensä ja luottamuksensa minulle eduskuntavaaleissa. Asetun ehdolle koska politiikka jota tehdään EU:ssa vaikuttaa maaseudulla asuvien suomalaisten arkipäivään ja maatalouteen. Käynnissä oleva CAP-uudistus tulee vaikuttamaan erityisen paljon suomalaiseen maatalouteen ja sen toimintaedellytyksiin, Niclas Sjöskog sanoo.

Suomalaisille metsänomistajille on äärimmäisen tärkeää, että heidän äänensä saadaan kuuluviin EU:ssa.

– Metsä on suurin luonnonvaramme ja se kasvaa tänään enemmän kuin aikaisemmin aktiivisen metsänhoidon ansiosta. Metsänhoidon edunvalvonnalla tulee olemaan iso merkitys seuraavan  EU-vaalikauden aikana, Sjöskog sanoo.

Sjöskogin mukaan maa- ja metsätalous tulee olemaan avainasemassa ilmastonmuutoksen torjunnassa.

– Vihreät elinkeinot ovat ainoat jotka sitovat hiiltä ja siitä tulee palkita, ei rangaista. EU:n pitää nähdä maa- ja metsätalous mahdollisuutena ilmastotyössä, Sjöskog sanoo.

Viimeisten vuosien aikana susi- ja merimetsokannat ovat merkittävästi kasvaneet ja Sjöskog haluaa, että EU ottaa aktiivisen roolin asiassa.

– Haluan että EU tekee vastuullista ja järkevää politiikkaa mitä tulee susi- ja merimetsokysymykseen. On oltava turvallista asua ja toimia myös maaseudulla, Sjöskog sanoo.

Sean Bergenheim asettuu ehdolle EU-vaaleissa

Sean Bergenheim, entinen NHL-pelaaja, joka tällä hetkellä toimii yksityisyrittäjänä ja työskentelee myös urheilu- ja media-alalla, asettuu ehdolle EU-vaaleissa.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson haluaa jatkaa RKP:n puheenjohtajana

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ilmoitti puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä 28.4 aikomuksestaan asettua ehdolle uudelleenvalintaa varten. Henriksson on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2016 lähtien.

Lue seuraava artikkeli