Henriksson kiittää presidenttiä ja pääministeriä erinomaisesta johtajuudesta Nato-kysymyksessä

Anna-Maja Henriksson

Sekä tasavallan presidentti Sauli Niinistö että pääministeri Sanna Marin ovat tänään liputtaneet Suomen Nato-jäsenyyden puolesta. RKP:n puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on erittäin tyytyväinen heidän selkeään viestiinsä.

– Tämä on historiallinen ilmoitus sekä tasavallan presidentiltä että pääministeriltä. Ulkopoliittisen valtiojohdon ilmoitus tasoittaa tietä maamme turvallisuuden vahvistamiselle ja päätökselle Nato-jäsenyydestä lähitulevaisuudessa, sanoo oikeusministeri ja puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Turvallisuuspoliittinen keskustelu on kiihtynyt Venäjän hyökättyä Ukrainaan 24. helmikuuta. Suomen Ruotsalainen kansanpuolue on jo pitkään kannattanut Naton jäsenyyden hakemista. Henriksson on tyytyväinen Suomen tähänastiseen prosessiin.

-Haluan kiittää sekä presidentti Niinistöä että pääministeri Marinia heidän erinomaisesta johtajuudestaan tässä prosessissa. On erittäin tärkeää, että hallituksella on nyt yhteinen ja selkeä näkemys Suomen turvallisuuspoliittisesta ratkaisusta, Henriksson sanoo.

 

Rehn-Kivi: Hyvinvointialueet tarvitsevat riittävää ja oikeudenmukaista rahoitusta

Eduskunta käsitteli tiistaina hallituksen esitystä sosiaali- ja terveysuudistuksen rahoituslainsäädännöstä. Keskusteluun osallistui sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuuston jäsen Veronica Rehn-Kivi. Ehdotus sisältää ne rahoitukseen tehtävät säädökset vuodesta 2023 alkaen, jotka lainsäädäntö edellyttää.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Vihdoin maksuhäiriömerkintöjen säilytysaika lyhenee!

Tasavallan presidentti on tänään allekirjoittanut kauan odotetun lain, jolla lyhennetään maksuhäiriömerkintöjen säilytysaikaa vain yhteen kuukauteen velan maksamisen jälkeen. Oikeusministeri ja Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson antoi lakiesityksen eduskunnalle lähes vuosi sitten. Nykyisen lain mukaan esimerkiksi ulosottotietoja säilytetään luottotietorekisterissä kolme vuotta.

Lue seuraava artikkeli