Henriksson: Kivenkova kannatus Nato-jäsenyydelle!

Suomen eduskunta on tänään päättänyt äänin 188-8, että Suomi hakee Naton jäsenyyttä. Kaikki kymmenen Ruotsalaisen eduskuntaryhmän jäsentä äänestivät jäsenyyden puolesta. Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kutsuu eduskunnan päätöstä kivenkovaksi viestiksi siitä, että Nato-jäsenyys tarjoaa Suomelle parhaan mahdollisen turvallisuuden nyt ja tulevaisuudessa.

– Olen erittäin tyytyväinen, että Suomi jättää nyt Nato-hakemuksensa käsi kädessä Ruotsin kanssa. Tämä on paras ratkaisu ajatellen Suomen turvallisuutta, mutta myös Pohjois-Euroopan, Pohjolan, Itämeren alueen ja Pohjanlahden turvallisuustilanteen kannalta. RKP:n pitkäjänteinen työ Nato-jäsenyyden puolesta on nyt kantanut hedelmää, Henriksson sanoo.

Biaudet: Kaksi naapurimaata jotka edustavat rauhaa, demokratiaa ja vapautta, ottavat nyt yhdessä askeleen kohti Naton jäsenyyttä

Eduskunnassa on tänään käyty palautekeskustelu Valtioneuvoston selonteoista Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon ja turvallisuusympäristön muutoksesta. Kansanedustaja Eva Biaudet korosti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuorossa Suomen tulevaa Nato-profiilia ja hyvää yhteistyötä Ruotsin kanssa.

Lue edellinen artikkeli

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta hyväksyi Torvaldsin kompromissiehdotuksen uusiutuvan energian direktiiviksi

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta hyväksyi 17. toukokuuta kompromissiehdotuksen uusiutuvan energian direktiiviksi, jota Nils Torvalds (RKP / Renew) on ollut mukana neuvottelemassa viimeisen puolen vuoden aikana. Koska neuvottelut ovat olleet vaikeita, valiokunnan pääneuvottelija Torvalds on tyytyväinen, että valiokunnan enemmistön kannattama kompromissi lopulta löytyi.

Lue seuraava artikkeli