Biaudet: Kaksi naapurimaata jotka edustavat rauhaa, demokratiaa ja vapautta, ottavat nyt yhdessä askeleen kohti Naton jäsenyyttä

Eduskunnassa on tänään käyty palautekeskustelu Valtioneuvoston selonteoista Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon ja turvallisuusympäristön muutoksesta. Kansanedustaja Eva Biaudet korosti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuorossa Suomen tulevaa Nato-profiilia ja hyvää yhteistyötä Ruotsin kanssa.

– Monitasoinen virallinen ja epävirallinen yhteistyö Ruotsin eduskunnan ja hallituksen kanssa on ollut tiivistä ja luontevaa. RKP työskentelee kaikin tavoin sen eteen, että tämä tiivis yhteistyö jatkuisi puolustus- ja turvallisuuspolitiikassa, mutta sen lisäksi myös muilla politiikan aloilla.

– On selvää, että Nato-hakemus jätetään nyt varauksetta. Jäsenyys tarkoittaa täysiarvoisia velvollisuuksia ja täysiarvoisia oikeuksia. Samalla esimerkiksi Norja on osoittanut, että on mahdollista olla Naton aktiivinen jäsen ja samalla toimia vahvasti aseistariisunnan ja rauhan edistämiseksi kansainvälisellä areenalla.

Biaudet muistuttaa siitä, että jäsenyysprosessi nyt jatkuu.

– Toivomme, että prosessi etenee jatkossa sujuvasti ja tehokkaasti, ja että Eurooppaan saadaan pian rauha

Henriksson: Haluamme maksimoida oman turvallisuutemme, emme olla uhka kenellekään!

– Vapautemme ja itsenäisyytemme on arvokkainta, mitä meillä on. Tärkein tehtävämme Suomen kansan edustajina on toimia kaikissa yhteyksissä niin, että teemme kaikkemme Suomen suvereniteetin ja kansalaisten turvallisuuden turvaamiseksi tulevaisuudessa, sanoi puolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (RKP) tänään eduskunnan historiallisessa keskustelussa Suomen Nato-jäsenyydestä.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Kivenkova kannatus Nato-jäsenyydelle!

Suomen eduskunta on tänään päättänyt äänin 188-8, että Suomi hakee Naton jäsenyyttä. Kaikki kymmenen Ruotsalaisen eduskuntaryhmän jäsentä äänestivät jäsenyyden puolesta. Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kutsuu eduskunnan päätöstä kivenkovaksi viestiksi siitä, että Nato-jäsenyys tarjoaa Suomelle parhaan mahdollisen turvallisuuden nyt ja tulevaisuudessa.

Lue seuraava artikkeli