Haluamme parantaa kansainvälistä yhteistyötä ja sen mahdollisuuksia ennaltaehkäistä ja hoitaa kriisejä ja konflikteja. YK-yhteistyötä on kehitettävä joustavammaksi ja YK:n on vastattava jäsenvaltioiden avoimuuteen ja demokratiaan liittyviin tarpeisiin ja vaatimuksiin. Meillä täytyy myös olla riittävä kansallinen kriisivalmius energiakriisien tai Suomenlahdella tapahtuvien öljyvahinkojen varalta.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Biaudet: EU:n tulee vahvistaa nopean toiminnan kykyään

Kansanedustaja Eva Biaudet piti tänään ryhmäpuheenvuoron eduskunnan lähetekeskustelussa valtioneuvoston selonteosta sotilasosaston asettamisesta korkeaan valmiuteen osana Ranskan, Belgian ja Suomen muodostaman EU:n taisteluosaston valmiusvuoroa 1.1.–30.6.2024. Biaudet korosti erityisesti kansainvälisen yhteistyön ja vastuun merkitystä.

Adlercreutz: Emme saa toistaa Nord Stream virhettä

Venäjän kiinteistöomistukset puolustuksellisesti tärkeiden kohteiden läheisyydessä ovat herättäneet huolta. Hallitus antoi viime viikolla ehdotuksensa lainsäädännön tiukentamiseksi. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz nostaa esille, että myös myös muut kuin varsinaiseen puolustukseen liittyvät kohteet voivat olla strategisesti tärkeitä.

Rehn-Kivi: Suomen huoltovarmuus on vahva ja määrätietoinen

Eduskunnassa käytiin tänään lähetekeskustelu valtioneuvoston huoltovarmuusselonteosta. Ryhmäpuheenvuorossaan kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) nosti esiin, että Suomessa on jo pitkään panostettu määrätietoisesti varautumiseen, ja siksi voimme todeta maamme huoltovarmuuden olevan hyvällä tolalla.

Henriksson korona-viruksesta: Selviämme tästä yhdessä

– Hallitus on tänään päättänyt voimakkaista mutta välttämättömistä toimenpiteistä maamme ja kansalaisten parhaaksi. Koska Suomi nyt on poikkeustilassa Korona-viruksesta johtuen, tulemme ottamaan käyttöön sellaisia työkaluja, jotka osittain rajoittavat sitä arkielämää, johon olemme tottuneet, sanoo RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.