Henriksson: Lapsemme ja nuoremme ansaitsevat parhaat mahdolliset edellytykset tulevaisuutta varten

Hallitus on tänään päättänyt esityksestä toiseksi lisätalousarvioksi vuodelle 2022 muun muassa Venäjän Ukrainaa vastaan käymän hyökkäyssodan aiheuttamien välittömien tarpeiden kattamiseksi. Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajalle, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille on ollut tärkeää lieventää pandemian kielteisiä seurauksia lapsille ja nuorille.

-Viime vuosina olen ollut erityisen huolissani siitä, miten pandemia on vaikuttanut lasten ja nuorten hyvinvointiin. Meillä ei ole vielä lopullista vastausta, mutta päättäjinä velvollisuutemme on antaa lapsillemme ja nuorillemme parhaat mahdolliset edellytykset tulevaisuutta varten. Siksi me olemme hallituksessa tänään päättäneet suunnata lapsille ja nuorille suurehkon tukipaketin koronapandemian kielteisten vaikutusten vähentämiseksi, Henriksson sanoo.

Rahoitus suunnataan esikouluille, peruskouluille, ammattikouluille ja lukioille oppimisen tukemiseksi ja pandemian aiheuttamien oppimispuutteiden korjaamiseksi. Lisärahoitusta myönnetään myös kouluissa tehtävään nuorisotyöhön, liikuntahankkeisiin sekä lasten ja nuorten mielenterveyspalvelujen saatavuuden tukemiseksi.

Toisessa lisätalousarviossa hallitus osoitti myös tukipaketin julkiselle liikenteelle, lisävaroja pk-yritysten tietosuojaseteleitä varten sekä oikeudellisten palvelujen turvaamiseen. 

Lisätalousarvioesitykseen sisältyvät myös investoinnit, joista hallitus on kehysriiheessä päättänyt ja jotka liittyvät Venäjän Ukrainan hyökkäykseen. 

Tähän sisältyvät investoinnit puolustukseen, kyberturvallisuuteen, rajaturvallisuuteen, toimitusvalmiuteen ja lisääntyneistä pakolaisvirroista johtuviin menoihin. 

Hallitus myöntää myös saamelaiskäräjille lisäavustusta sen resurssien vahvistamiseksi.

Rehn-Kivi: Hoitotakuu on investointi kansan hyvinvointiin.

Eduskunta käsittelee tänään hallituksen esitystä terveys- ja sairaanhoitolain muutoksesta, joka takaa nopeamman hoitoon pääsyn perusterveydenhuollossa myös ei-kiireellisissä tapauksissa. Uudistuksen myötä kiireettömän hoidon odotusaika lyhennetään kolmesta kuukaudesta seitsemään päivään ja hoidon tarpeen arviointi tulee tehdä samana päivänä, kun potilas ottaa yhteyttä. Tiukemmat vaatimukset otetaan käyttöön vaiheittain,14 päivän hoitotakuu otetaan käyttöön 1.9.2023 ja 7 päivän hoitotakuu tulisi voimaan 1.11.2024.

Lue edellinen artikkeli

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin linjapuhe puoluekokouksessa 2022

PUHUTTU SANA PÄTEE Arvoisa puoluekokous, rakkaat RKP:läiset, arvoisa suurlähettiläs Olen niin iloinen saadessani nähdä teidät kaikki täällä tänään. Todella upeaa, että voimme taas viettää puoluekokousta yhdessä, paikan päällä. Kahden etänä... Lue lisää »

Lue seuraava artikkeli