Henriksson lisätalousarviosta: ”Terveydenhuollon tilanne on saatava hallintaan”

Hallitus on tänään päättänyt ehdotuksesta tämän hallituskauden todennäköisesti viimeisestä lisätalousarviosta. Lisätalousarviossa myönnetään muun muassa lisää varoja terveydenhuoltoon, suomalaisten tukemiseen korkeiden sähkönhintojen vuoksi sekä nuorisorikollisuuden torjuntaan. Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajalle, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille on ollut tärkeää, että terveydenhuoltoon myönnetään nyt enemmän resursseja.

– Turvallisuus jarjessa tarkoittaa, että voit luottaa siihen, että saat hoitoa silloin, kun sitä tarvitset. Siksi vahvistamme nyt hyvinvointialueiden rahoitusta 500 miljoonalla, jotta ne voivat vakauttaa ja kehittää toimintaansa. On tärkeää, että hyvinvointialueille annetaan nyt resursseja hoitojonojen lyhentämiseksi, Henriksson sanoo.

Nuorisorikollisuuden lisääntyminen on huolestuttanut monia suomalaisia. Henriksson sanoo, että hallitus osoittaa lisätalousarviossa lisää resursseja tämän kehityksen torjumiseksi.

– Oikeusministerinä minulle on ollut tärkeää, että puutumme ongelmiin, jotta voimme katkaista rikollisuuden kierteen niiden nuorten osalta, jotka ovat jääneet siihen kiinni. Siksi olemme nyt varanneet 19 miljoonaa euroa lisätalousarviossa nuorisorikollisuuden ehkäisemiseen ja torjuntaan, Henriksson sanoo.

Hallitus jatkaa työtä energian hinnannousun vaikutusten lieventämiseksi suomalaisille. Henriksson on myös tyytyväinen maatalouden väliaikaisesta kustannustuesta.

– Varaamme 412 miljoonaa euroa sähkön hinnannousun kompensoimiseksi suomalaisille takautuvasti. Tuki maksetaan siten, että sähköyhtiöt vähentävät sen suoraan sähkölaskusta. Maatalousyrittäjät ovat joutuneet todella vaikeaan tilanteeseen, sillä lannoitteiden ja energian hinnat ovat nousseet pilviin. Olen tyytyväinen, että tuemme nyt tärkeitä kotimaisia elintarviketuottajiamme 96 miljoonalla eurolla, Henriksson sanoo.

Vuoden 2023 ensimmäisessä lisätalousarviossa hallitus jakaa varoja myös esi- ja perusopetuksen tasa-arvon vahvistamiseen, lentoyhteyksien turvaamiseen alueille, muun muassa Kokkola-Pietarsaaren lentokentälle, 30.7.2023 ja 28.4.2024 välisenä aikana sekä korvaavan kaluston hankkimiseen osalle Ukrainalle annetusta sotilas- ja siviiliavusta. Varoja ohjataan myös Vaasan satamaan johtavaan väylään, jotta meriliikenne satamaan voidaan turvata paremmin.

 

Uudenmaan RKP asetti uusia eduskuntavaaliehdokkaita

Suomen ruotsalainen kansanpuolueen Uudenmaan piirihallitus asetti uusia ehdokkaita tuleviin eduskuntavaaleihin 2.4.2023. Emmi Thompson ja Håkan Blomberg Espoosta, Kjell Törner Porvoosta sekä Karl Åberg Inkoosta asetettiin ehdokkaiksi 2. helmikuuta.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist: Rajaestetyöllä on merkitystä pohjoismaisten kansalaisten arjessa

Hallituksen selonteko pohjoismaisista rajaesteistä käsitellään tänään (2.2.) palautekeskustelussa eduskunnassa. Rajaesteillä tarkoitetaan lakeja, julkisia määräyksiä tai menettelyjä, jotka estävät henkilöiden vapaata liikkuvuutta tai yritysten mahdollisuuksia toimia rajojen yli Pohjoismaissa. Selontekotyötä johtanut pohjoismainen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist on tyytyväinen, että ulkoasiainvaliokunta korostaa mietinnössään rajaestetyön ja sen tärkeyden esille tuomisen merkitystä selonteon kautta.

Lue seuraava artikkeli