Uudenmaan RKP asetti uusia eduskuntavaaliehdokkaita

Suomen ruotsalainen kansanpuolueen Uudenmaan piirihallitus asetti uusia ehdokkaita tuleviin eduskuntavaaleihin 2.4.2023. Emmi Thompson ja Håkan Blomberg Espoosta, Kjell Törner Porvoosta sekä Karl Åberg Inkoosta asetettiin ehdokkaiksi 2. helmikuuta.

Uudenmaan RKP:n piirin puheenjohtaja, Hanna Lönnfors on ylpeä rekrytointitiimin työstä ehdokkaiden rekrytoinnissa. 

– Nyt olemme loppusuoralla ehdokkaiden nimittämisessä. Olen hyvin ylpeä tiimistä, joka on koonnut yhteen hyvän ehdokasjoukon, jossa on alueellinen jakauma, erilaisia profiileja sekä kokemusta ja innovaatiota. Olemme tänään nimittäneet uusia ehdokkaita, jotka sopivat hyvin ehdokaslistaan. Olen iloinen ja vakuuttunut siitä, että tulemme tekemään hyvät vaalit.  

Uudenmaan RKP:n rekrytointiryhmä on ehdokkaiden rekrytoinnissa loppuvaiheessa, ja ehdokkaita on nimetty 34, joista 33 on julkisia. Uudenmaaan RKP tulee asettamaan 37 ehdokasta eli täyden listan vuoden 2023 eduskuntavaaleihin.

Blomqvist: Sukupuolten tasa-arvon vahvistamiseksi tarvitaan pitkäjänteistä työtä

Eduskunta käsitteli tänään (1.2) palautekeskustelussa valtioneuvoston tasa-arvopoliittista selontekoa. Selonteossa hallituksen tasa-arvopolitiikka on muotoiltu seitsemän pitkän aikavälin tavoitteen kautta sekä kansalliselle että kansainväliselle tasa-arvopolitiikalle. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist on johtanut selonteon valmiiksi saamista ja on tyytyväinen, että raportin käsittely on edennyt näin pitkälle.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson lisätalousarviosta: ”Terveydenhuollon tilanne on saatava hallintaan”

Hallitus on tänään päättänyt ehdotuksesta tämän hallituskauden todennäköisesti viimeisestä lisätalousarviosta. Lisätalousarviossa myönnetään muun muassa lisää varoja terveydenhuoltoon, suomalaisten tukemiseen korkeiden sähkönhintojen vuoksi sekä nuorisorikollisuuden torjuntaan. Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajalle, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille on ollut tärkeää, että terveydenhuoltoon myönnetään nyt enemmän resursseja.

Lue seuraava artikkeli