Henriksson: Ongelmien pimittäminen ei kuulu demokratiaan

Anna-Maja Henriksson

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson suhtautuu äärimmäisen vakavasti Helsingin Sanomien tämän päiväiseen uutiseen, jonka mukaan valtiovarainministeriö on pimittänyt eduskunnalta tietoa sote- ja maakuntauudistuksesta. Lakiesityksessä on ollut puutteita, joista on ollut kyse useammasta sadasta miljoonasta eurosta.

– Eduskunnalla on perustuslain mukainen oikeus saada riittävästi tietoa, ja siksi tärkeiden yksityiskohtien pimittäminen on erittäin vakava ongelma. Demokratian toimivuuden kannalta poliitikkojen on voitava luottaa virkamiehiin. Tämä tapaus osoittaa sekä puutteellista poliittista johtajuutta ministeriltä että huonoa harkintaa virkamiehiltä, Henriksson sanoo.

– Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu on ollut monella tapaa ongelmallinen. Valtavien uudistusten valmistelu ei pitäisi toimia tällä tavalla ja siksi asiaa pitää selvittää perinpohjaisesti, esimerkiksi oikeuskanslerin toimesta, Henriksson sanoo.

Uudet EU-säännöt parantavat suomalaisten kuljetusalan yritysten kilpailukykyä, Torvalds on helpottunut.

Euroopan parlamentti on tänään hyväksynyt kantansa kuljetusalan sääntöjen uudistuksesta, niin kutsutusta liikkuvuuspaketista joka sisältää esimerkiksi kabotaasitoiminnan kolmen päivän enimmäisrajan, joka parantaa merkittävästi suomalaisen kuljetusalan tilannetta yhteisellä sisämarkkinalla. Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) kommentoi:

Lue edellinen artikkeli

”Kuuntelemme teitä!” Torvalds vakuutti Greta Thunbergille

- Hei Greta. Minun nimeni pitäisi itseasiassa olla Hans, koska silloin voisimme kuten Hannu ja Kerttu – ruotsiksi Hans ja Greta - yhdessä kävellä metsään, ja taistella ilkeää ilmastonoitaa vastaan. Näillä sanoilla Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) aloitti keskustelunsa Greta Thunbergin kanssa, tiistaina Europarlamentin ympäristövaliokunnan kokouksessa

Lue seuraava artikkeli