Uudet EU-säännöt parantavat suomalaisten kuljetusalan yritysten kilpailukykyä, Torvalds on helpottunut.

Euroopan parlamentti on tänään hyväksynyt kantansa kuljetusalan sääntöjen uudistuksesta, niin kutsutusta liikkuvuuspaketista joka sisältää esimerkiksi kabotaasitoiminnan kolmen päivän enimmäisrajan, joka parantaa merkittävästi suomalaisen kuljetusalan tilannetta yhteisellä sisämarkkinalla. Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) kommentoi:

– Olemme kulkeneet pitkän matkan tämän lakipaketin kanssa koska osoittautui hankalaksi kerätä parlamentin enemmistö esityksen taakse, Torvalds kertoo. Nyt olemme viimeinen onnistuneet siinä, ja nämä päätökset tulevat olemaan suuri helpotus monelle suomalaisyritykselle kuljetusalalla.

Uudet säännöt muun muassa asettavat ehdot sille, kuinka monta päivää kuljettaja kuorma-autoineen saa ajaa jäsenmaassa jossa se ei ole rekisteröity, yhtenäiset lainmukaiset lepoajat sekä kiellon käyttää rekkaa asuntona ajojen välisenä aikana. Tämä johtaa siihen, että suomalaiset kuljetusyritykset nyt voivat samoilla ehdoilla kilpailla niin kotimaisilla kuin eurooppalaisilla markkinoilla myös muissa jäsenmaissa rekisteröityjen yrityksien kanssa.

– Nyt suomalaisilla kuljetusyrityksillä on vihdoin mahdollisuus kilpailla samoilla ehdoilla niitä ulkomaalaisia yrityksiä vastaan joiden kotimaan lainsäädäntö ei aseta yhtä korkeita vaatimuksia työehdoille kuin mitä meillä Suomessa on, Torvalds kertaa.

– Yrityksiä ei pitäisi rangaista, siitä että he takaavat työntekijöilleen asianmukaiset työehdot, päinvastoin. Kun kaikki yritykset seisovat samalla lähtöviivalla, pystymme uusien sääntöjen puitteissa nostamaan työehtojen tasoa koko Euroopassa, Torvalds päättää.

Euroopan parlamentti haluaa tukea suojelutarkoituksellista syistä harjoitettavaa metsästystä ja korvata kalastajille hylkeiden ja merimetsojen aiheuttamia vahinkoja.

Euroopan parlamentti on tänään 4.4.2019 tehnyt päätöksen parlamentin kannasta liittyen Euroopan meri- ja kalatalousrahastoon, jolla on suuri merkitys myös suomen ammattikalastajille. Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) on johtanut liberaalin ALDE-ryhmän kantaa neuvotteluissa.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Ongelmien pimittäminen ei kuulu demokratiaan

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson suhtautuu äärimmäisen vakavasti Helsingin Sanomien tämän päiväiseen uutiseen, jonka mukaan valtiovarainministeriö on pimittänyt eduskunnalta tietoa sote- ja maakuntauudistuksesta. Lakiesityksessä on ollut puutteita, joista on ollut kyse useammasta sadasta miljoonasta eurosta.

Lue seuraava artikkeli