Henriksson Raasepori-päätöksestä: Hyvin lyhytnäköistä HUS:in hallitukselta

HUSin hallitus on kokouksessaan tänään päättänyt lopettaa Raaseporin sairaalan yhteispäivystyksen. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on pettynyt siihen, miten lyhytnäköisesti HUS:in hallitus ajattelee.

– Päätös on lyhytnäköinen ja huono koko alueen sairaanhoidolle. En ole vielä kuullut selitystä sille, miksi HUS:in hallitus on päättänyt jättää huomiotta itse tilaamansa raportin, joka yksimielisesti kehotti jatkamaan yhteispäivystystä nykyisessä muodossaan, Henriksson sanoo.

Henriksson toteaa HUS:in hallituksen päätöksen heikentää sairaalan toimintaedellytyksiä ja häiritä henkilökunnan työrauhaa keskellä globaalia pandemiaa olevan jopa vastuuton.

– Koronaviruspandemia laittaa koko maassa painetta sairaanhoidon kantokyvylle ja tulee vaatimaan hurjan työpanoksen kaikilta maamme sairaanhoidon yksiköiltä. Pandemia on lisäksi voimakkain Uudellamaalla, jossa myös Raaseporin sairaala sijaitsee. Tärkeintä olisi nyt antaa sairaanhoidon henkilökunnan koko maassa keskittyä potilaiden hoitamiseen, eikä työpaikoistaan huolehtimiseen. 

Sen lisäksi maan hallitus valmistelee nyt sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta, joka tulee tuomaan mukanaan muutoksia terveydenhoidon palveluiden vastuisiin.

– Uudistuksen ennakointi ennen kuin on selvää, miten sote-palvelut organisoidaan ja tuotetaan tulevaisuudessa ei ole järkevää. Kokoomus, Vihreät, Keskusta ja Perussuomalaiset ovat kaikella selkeydellä osoittaneet, etteivät välitä seurauksista Länsiuudenmaan asukkaille. Olen hyvin pettynyt HUS:in hallitukseen, Henriksson sanoo. 

Adlercreutz: Lyhytnäköinen ja hätiköity päätös

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) hallitus on tänään päättänyt lakkauttaa Raaseporin sairaalan yhteispäivystyksen. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on tyrmistynyt päätöksestä, jolle hänen mukaansa on vaikea löytää kestäviä, alueen tarpeet huomioonottavia perusteluja.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist: Pohjoismaista yhteistyötä myös Covid-19-kriisin aikana

Hallitus päätti tänään jatkaa tilapäistä rajavalvontaa Ruotsin, Norjan ja Suomen välillä sekä liikenteen rajoittamista. Jatkossa sallitaan edelleen välttämätön pendelöinti ja kaikki Suomeen saapuvien on noudatettava Suomen terveysviranomaisten ohjeistuksia. Tämä on välttämätöntä tartuntariskin vähentämiseksi, jotta terveydenhuoltokapasiteetti riittää Pohjois-Suomessa.

Lue seuraava artikkeli