Henriksson vaati rahaa rokottamisen valistustoimintaan

Hallituksen on osoitettava, että alhainen rokotusaste otetaan vakavasti. Rokottamisen valistustoimintaan on osoitettava lisää resursseja koko maahan, erityisesti Pohjanmalle.

– Hallituksen tulisi ottaa huomioon valistustoimintaa, kun niin sanotut joulurahat jaetaan. Kysymys on jos siihen löytyy halua, RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson sanoo.

– Sain tilannekatsauksen tämänpäiväisellä vierailulla Malmin sairaalassa Pietarsaaressa. Hyvä uutinen on, että uusia tuhkarokkotapauksia ei ole todettu. Mutta, on selvää että tarvitaan lisää resursseja jotta voidaan aloittaa tehostettu valistuskampanja rokottamisen puolesta, Anna-Maja Henriksson sanoo.

– RKP on pitkään tehnyt työtä määrärahojen lisäämiseen tälle tärkeälle työlle. Olemme myös ehdottaneet 200.000 euron lisäystä rokotusvalistukseen talousarvioaloiteessa eduskunnassa. Nyt hallituksen ja eduskunnan on aika ottaa asiaa vakavasti, Henriksson sanoo. Viime vuonna aloitteemme hylättiin. Nyt on Keskustan, Kokoomuksen ja Sinisten aika näyttää värinsä. He käytännössä päättävät mihin eduskunnan joulurahat menevät.

– Meillä on nyt Suomessa tilanne, joka on otettava suurella vakavuudella, erityisesti kun puhutaan kansallisesta terveysturvallisuudesta. Lähipäivät osoittavat kuinka tärkeä asia käytännössä on hallitukselle, Henriksson lopettaa.

Torvalds: Jättää tai jäädä, se on Iso-Britannian suuri kysymys

Tänään maanantaina (10.12) EU:n tuomioistuin päätti Iso-Britannian oikeudesta jäädä Euroopan Unioniin. EU-oikeuden mukaan Iso-Britannia voi itse päättää EU:hun jäämisestä ilman toisten jäsenmaiden hyväksyntää.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Itävalta hidastaa CO2- neuvotteluiden edistyksiä

Tänään, maanantaina, Euroopan parlamentti, neuvosto ja komissio pitävät neljännet kolmikantaneuvottelut yksityisautoilun hiilidioksidipäästöihin liittyen. Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) toimii yhtenä pääneuvottelijana.

Lue seuraava artikkeli