On huolestuttavaa, että rokotusten vastustus kasvaa ja niistä levitetään väärää tietoa. Tämä vaarantaa hyviä tuloksia, joita rokotuksilla on saavutettu Suomessa. Rokotusten avulla voimme myös maailmalla pysäyttää erityisesti lapsia uhkaavia sairauksia.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtaja Rehn-Kivi: HPV-rokotteella voidaan hävittää kohdunkaulansyöpä

Tänään 4. maaliskuuta vietetään kansainvälistä HPV eli papilloomavirus -tietoisuuspäivää. Suomessa HPV-rokotus on ollut viime syksystä alkaen tasa-arvoisesti tarjolla tyttöjen lisäksi myös pojille osana kansallista rokotusohjelmaa, mutta rokotuskattavuus on jäänyt matalaksi. Rokotuskattavuudessa on lisäksi huomattavia alueellisia eroja. Jotta ihmisen papilloomavirus voitaisiin hävittää Suomesta, rokotuskattavuuden on oltava riittävän korkea, eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtaja ja poikien oikeutta HPV-rokotteeseen aktiivisesti ajanut, kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi sanoo.

Torvalds: Älkää pitäkö meitä rokotepimennossa!

Covid-19 pandemian rokotteita on tutkijoiden puolesta kehitetty valtavaa vauhtia normaaliin rokotteiden kehittämistahtiin verrattuna ja olemme voineet joulun alla jo iloita ensimmäisistä koronarokotuksista Suomessa ja Euroopassa, vaikkakin rokotteita on annettu hyvin pieni määrä. EU:n lääkeviranomainen (European Medicines Agency, EMA) on taho, joka antaa suosituksen rokotusten myyntiluvista asiasta päättävälle Euroopan komissiolle.

Eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtaja Rehn-Kivi: Lasten rokotuskattavuus laskenut hälyttävästi, neuvoloiden on toimittava myös poikkeusaikoina

”Tuhkarokolta, vihurirokolta sekä sikotaudilta suojaavan MPR-rokotteen kattavuus on laskenut koko maassa, Uudellamaalla jopa -17,7 prosenttiyksikköä, verrattuna viime vuoteen”, sanoo kirjallisen kysymyksen rokotuskattavuuden turvaamisesta koronaepidemian aikana jättänyt kansanedustaja ja eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi.

Rehn-Kivi: Rokotteiden merkitys painottuu koronakriisissä

Suomessa uusien koronatapausten määrä on viime viikkoina ollut laskussa. Tilanne ei kuitenkaan ole ohi. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) painottaa, että niin koronaviruksen kuin muidenkin virustautien ehkäisy vaatii tehokkaita rokotteita. Tämä edellyttää niin kansainvälistä yhteistyötä kuin tukea tutkimukseen ja kehitykseen.

Eduskunnan rokoteryhmän asiantuntijakokouksessa painotettiin rokotteiden kansanterveydellistä vaikuttavuutta

Eduskunnan rokoteryhmä kokoontui eilen kuulemaan rokotteiden toimintaympäristöstä, kansallisesta rokotusohjelmasta, rokotevastaisuudesta ja rokotteiden kansantaloudellisesta ja terveydellisestä vaikuttavuudesta. Rokoteryhmän puheenjohtaja ja perustaja Veronica Rehn-Kivi (Rkp) iloitsee määrärahojen lisäämisestä ensi vuoden talousarvioon. Määrärahoja kohdistetaan HPV-rokotteen antamiselle myös pojille sekä TBE-punkkirokotteeseen.