Henriksson: Valtatie 8 ja Lillholmenin silta Paraisilla saavat vihdoin rahaa

RKP:n puoluejohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on erittäin iloinen siitä, että hallitus päätti priorisoida pienempiä liikennehankkeita. Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi tänään listan pienemmistä infrastruktuurihankkeista, jotka tullaan hoitamaan ensi vuonna.

– Me RKP:ssä olemme pitkään tehneet töitä sen eteen, että valtatie 8 saisi lisää ohituskaistoja ja että tiestä tehtäisiin turvallisempi, sanoo Henriksson. Nyt hallitus on tehnyt päätöksensä. Ensi vuonna Vassor-Kärklax (Mustasaari-Vöyri) väliselle tielle tullaan tekemään parannuksia. Valtatie 8 on elintärkeä tie koko Pohjanmaalle ja siksi nämä panostukset ovat nyt erittäin tervetulleet.

– Lillholmenin silta Paraisilla tullaan myös uudistamaan, mistä Henriksson iloitsee. Silta on pitkään ollut huonossa kunnossa ja uusi silta helpottaa sekä tie- että vesiliikenteen tilannetta alueella. Myös Uudellamaalla tehdään uudistuksia, esimerkiksi kantatielle 51 Kirkkonummella asennetaan liikennevalot ja maantielle 170 Sipoossa rakennetaan kevyen liikenteen väylä.

Budjetissa on myös rahoja nopeamman junaradan suunnittelulle välille Vaasa-Seinäjoki sekä Hanko-Hyvinkää-radan sähköistämiselle.

Rehn-Kivi: Valtion budjettiin selkeitä panostuksia heikoimmassa asemassa oleville

Hallituksen budjettiriihessä 17. syyskuuta sovittiin hallituksen talousarvioesityksestä vuodelle 2020. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (Rkp) iloitsee merkittävistä panostuksista heikoimmassa asemassa olevien tilanteeseen.

Lue edellinen artikkeli

Ollikainen: Määräraha Kasitielle on fantastinen uutinen Pohjanmaalle

Tämä on fantastinen uutinen Pohjanmaalle on RKPn kansanedustajan Mikko Ollikaisen sponttaani reaktio saadessaan tiedon, että VT8:n osuus Vaasan pohjoispuolella Vassorin ja Kärklaxin välillä on Liikenne ja viestintäministeriön listalla infrahankkeista vuosille 2020 ja 2021.

Lue seuraava artikkeli