Suomi tarvitsee maaseutunsa, saaristonsa ja kaupunkinsa. Maan kehitys ja yksilön liikkuvuus ovat riippuvaisia hyvistä yhteyksistä. Haluamme investoida maamme infrastruktuuriin ja kulkuvälineisiin turvataksemme ne ja varmistaaksemme kilpailukykyisen elinkeinotoiminnan ja työmarkkinoiden riittävän liikkuvuuden.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Wickström: Junaliikenne käynnistyy Inkoon asemalla 3.4

VR:n kevään juna-aikataulut julkaistiin tänään. Samalla varmistui, että ensimmäinen juna sitten kevään 2016 pysähtyy Inkoon asemalla 3.4. VR liikennöi kolmesti viikossa suoralla junavuorolla Helsingin ja Hangon välillä. Nämä liikennöintipäivät ovat keskiviikko, perjantai ja sunnuntai. Liput ja tarkat aikataulut näkee osoitteessa vr.fi.

Wickström: Rantarata on korjattava ensin

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickströmin mielestä nykyisen rataverkon kunnossapito on asetettava uusien ratojen kehittämisen edelle. Wickström korostaa rantarataa, jossa on viime viikkoina ollut myöhästymisiä ja teknisiä ongelmia kylmän sään ja teknisten puutteiden vuoksi. Rantaradan myöhästymiset ovat merkki siitä, että rautatieinfrastruktuuri ei ole hyvässä kunnossa. Wickströmin mukaan parannuksia rantarataan pitäisi tehdä ennen kuin Lohjan ja Salon välinen rataosuus rakennetaan.

Adlercreutz & Wickström: Tarvitsemme lisää lähijunia Hangon ja Helsingin välille

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustajat Anders Adlercreutz ja Henrik Wickström ovat iloisia siitä, että VR aloitti tänään ensimmäiset suorat junavuorot Helsingin ja Hangon välillä. Sekä Adlercreutz että Wickström osallistuivat tänään uuden junayhteyden avajaisiin Helsingin rautatieasemalla. Molemmat matkustivat myös ensimmäisellä junalla Helsingistä kohti Hankoa.

Wickström: Suora junayhteys Hangon ja Helsingin välillä toteutuu tammikuussa – myös Inkoon aseman avaamista uudelleen liikenteelle suunnitellaan kevääksi

VR on tänään ilmoittanut aloittavansa junaliikenteen Karjaan ja Hangon välillä 8. tammikuuta. Samalla VR aloittaa ensimmäisen suorat junavuorot Helsingin ja Hangon välillä. Vuoroja tulee olemaan muutamia viikoittain (keskiviikko, perjantai ja sunnuntai). Tämä tarkoittaa, että myös Inkoon asema voidaan avata jälleen liikenteelle, mikäli liikenneturvallisuuteen liittyvät yksityiskohdata ja tekniset asiat saadaa ratkaistua.