Ollikainen: Määräraha Kasitielle on fantastinen uutinen Pohjanmaalle

Tämä on fantastinen uutinen Pohjanmaalle on RKPn kansanedustajan Mikko Ollikaisen sponttaani reaktio saadessaan tiedon, että VT8:n osuus Vaasan pohjoispuolella Vassorin ja Kärklaxin välillä on Liikenne ja viestintäministeriön listalla infrahankkeista vuosille 2020 ja 2021.

– Valtatie 8 on todella tärkeä vientirannikko Pohjanmaalle ja tämä kyseinen osuus on ollut aikamoinen pullonkaula. Ohituskaistat tekevät liikenteestä joustavamman ja nopeamman. Myös turvallisuus paranee, osuudelle tulee esimerkiksi alikulku riistaeläimille. Tämä on todella iloinen uutinen pohjalaisille, kansanedustaja Ollikainen sanoo.

Hanke on ainoa uusi hanke vanhan Vaasan läänin alueella ja sen hintalappu on 11 miljoonaa euroa.

– Toimiessani Vöyrin kunnanjohtajana olen lobannut tätä hanketta usein eri yhteyksissä. Olen huomannut, että tästä hankkeesta on todella laaja yhteisymmärrys sen tarpeellisuudesta. Kiitos kuuluu monelle toimijalle, esimerkiksi puoluetovereille ja kolleegoille muissa puolueissa.

Panostukset infrahankkeisiin ovat tärkeitä tälle hallitukselle ja se on merkittävästi lisännyt määrärahoja niihin. 12-vuotinen valtakunnallinen liikennejärjestelmäsunnitelma on tärkeä osa tulevaisuuden hankkeita. Mikko Ollikainen on valittu RKPn edustajaksi suunnitelman parlamenttaariseen ohjausryhmään.

Henriksson: Valtatie 8 ja Lillholmenin silta Paraisilla saavat vihdoin rahaa

RKP:n puoluejohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on erittäin iloinen siitä, että hallitus päätti priorisoida pienempiä liikennehankkeita. Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi tänään listan pienemmistä infrastruktuurihankkeista, jotka tullaan hoitamaan ensi vuonna.

Lue edellinen artikkeli

Strand: Vientirannikon voitto!

Maamme hallituksen päätös valtatie 8 parantamisesta 11 miljoonalla eurolla välillä Vassor-Kärklax on äärimmäisen hieno. Sujuvampi liikenne kasitiellä tukee kaikkea elinkeinoelämää, vientiteollisuutta sekä tavallisten kansalaisten jokapäiväistä elämää. On erittäin hienoa, että myös pääradan liitännäisien raideyhteyksien parantamiseen, mukaan lukien Vaasa-Seinäjoki, varataan nyt resursseja.

Lue seuraava artikkeli