Henrikssonin erityisavustajat nimitettiin

RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson(RKP) on kutsunut erityisavustajikseen Anna Abrahamssonin, Laura Ollilan, Anita Westerholmin ja Alexander Junellin.

Valtiotieteiden maisteri Anna Abrahamsson nimitettiin opetusministerin ja RKP:n ministeriryhmän vastaavaksi erityisavustajaksi. Abrahamsson on työskennellyt aiemmin muun muassa ministeri Thomas Blomqvistin erityisavustajana, konsulttina, sekä ALDE-puolueen poliittisena asiantuntijana Brysselissä. Hän on työskennellyt myös avustajana Euroopan parlamentissa ja eduskunnassa. Abrahamsson on kotoisin Sipoosta.

Valtiotieteiden maisteri Laura Ollila on työskennellyt aiemmin muun muassa ministeri Thomas Blomqvistin erityisavustajana, eduskunta-avustajana, Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluetoimistossa poliittisena asiantuntijana sekä projektipäällikkönä yksityisellä sektorilla. Ollila asuu Helsingissä ja on kotoisin Porvoosta

Oikeustieteen ylioppilas Anita Westerholm on Raaseporin kaupunginhallituksen puheenjohtaja sekä RKP:n naisjärjestön puheenjohtaja. Westerholm on työskennellyt aiemmin muun muassa ministeri Anna-Maja Henrikssonin erityisavustajana ja Thomas Blomqvistin eduskunta-avustajana. Westerholm asuu Raaseporissa.

Oikeusnotaari Alexander Junell on työskennellyt aiemmin ministeri Henrikssonin eduskunta-avustajana sekä yksityisellä sektorilla muun muassa asianajotoimistossa ja pörssiyhtiössä. Junell on kotoisin Kokkolasta mutta asuu Helsingissä.

Mikaela Nylander nimitettiin aiemmin ministeri Henrikssonin valtiosihteeriksi, ja elokuussa Henrikssonin esikunta täydennetään edelleen yhdellä erityisavustajalla.

Orpon hallituksen puoluejohtajilla on kullakin viisi erityisavustajaa ja muilla ministereillä kaksi.

Blomster ja Byman ministeri Bergqvistin erityisavustajiksi

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist (SFP) on nimittänyt Rosanna Blomsterin ja Oscar Bymanin erityisavustajikseen opetus- ja kulttuuriministeriöön.

Lue edellinen artikkeli

Grönroos ministeri Adlercreutzin erityisavustajaksi

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz on kutsunut Crista Grönroosin erityisavustajakseen valtioneuvoston kansliaan.

Lue seuraava artikkeli