Hyvinvointialueen työntekijät saavat pyöräedun

Pohjanmaan aluevaltuusto kokoontui maanantaina 4.9. syksyn ensimmäiseen kokoukseen. Hyvinvointialueen johtaja Marina Kinnunen esitteli alueen talouskuvaa tilannekatsauksessa. Johtaja nosti myös esille mediassa viime aikoina esitetyn puhelinvaihdetta koskevan kritiikin. Kinnunen sanoi, että palaute on otettu vastaan ja kehitystä tapahtuu koko ajan. Rainer Bystedt esitti kokouksessa aloitteen samasta asiasta.

Ryhmän puheenjohtaja Maria Palm nosti ryhmäpuheenvuorossaan esiin kysymyksen yhteisestä potilastietojärjestelmästä. RKP:n ryhmä kannatti esitystä uuden, kattavamman potilastietojärjestelmän hankkimisesta suomalaiselta Tietoevryltä. Lifecare-tietojärjestelmä oli saanut ylivoimaisesti eniten pisteitä hyvinvointialueen kilpailutuksessa käytetyssä arvioinnissa. Arvioinnissa hinnan osuus pisteistä oli 30% ja laadun 70%. Aluevaltuusto hyväksyi uuden järjestelmän yksimielisesti.

Lisäksi valtuusto hyväksyi ehdotukset uusista henkilöistä Patrick Ragnäsin hyvinvointialueen luottamustehtäviin. Ragnäs on pyytänyt vapautusta tehtävistään, ja seuraavat henkilöt valittiin tehtäviin:

Uudeksi varsinaiseksi valtuutetuksi valittiin aiemmin ensimmäisenä varavaltuutettuna ollut Gun Granlund. Karl-Gustav Svedjebäck valittiin Joacim Sandbackan varajäseneksi hyvinvointialuehallitukseen. Mia West sai pelastusjaoston puheenjohtajuuden ja Gun Granlund valittiin pelastusjaoston vakituiseksi jäseneksi. Marja Lindberg valittiin varajäseneksi samassa jaostossa. Roberth Sjöström valittiin vaalilautakunnan varajäseneksi. Karl-Gustav Svedjebäck valittiin ryhmäkokouksessa 31.8 myös ryhmän varapuheenjohtajaksi.

Hyvä uutinen hyvinvointialueen työntekijöille on se, että aluevaltuusto hyväksyi tänään myös työntekijöiden polkupyöräedun käyttöönoton. Polkupyöräedulla tarkoitetaan veroetua, jolla työntekijä voi hankkia polkupyörän työmatkaa varten. Monet suuret yritykset ovat ottaneet tämän edun käyttöön työntekijöilleen, ja hyvinvointialue kokevat sen tärkeäksi myös heille – työsuhde-edun tarjoaminen hyötyliikuntaan kannustaminen kulkee käsi kädessä hyvinvointialueen strategian kanssa.

 

Norrback: ”Joka päivä on suomalaisen ruoan päivä”

Tänään, 4. syyskuuta, vietetään suomalaisen ruoan päivää. Ruokatieto yhdistys, joka vastaa myös Hyvää Suomesta -merkistä, on suomalaisen ruoan päivän järjestäjä. Kansanedustaja Anders Norrbackin (RKP) mielestä on tärkeää korostaa suomalaisen ruoan merkitystä.

Lue edellinen artikkeli

Ryhmäpuheenjohtaja Andersson: Suomen on oltava maa, jossa jokainen voi elää turvassa ja hyväksyttynä

Eduskunnan täysistunnossa keskusteltiin valtioneuvoston tiedonannosta yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron piti ryhmän puheenjohtaja Otto Andersson.

Lue seuraava artikkeli