Norrback: ”Joka päivä on suomalaisen ruoan päivä”

Tänään, 4. syyskuuta, vietetään suomalaisen ruoan päivää. Ruokatieto yhdistys, joka vastaa myös Hyvää Suomesta -merkistä, on suomalaisen ruoan päivän järjestäjä. Kansanedustaja Anders Norrbackin (RKP) mielestä on tärkeää korostaa suomalaisen ruoan merkitystä.

-Minulle jokainen päivä on suomalaisen ruoan päivä, mutta on kuitenkin hyvä, että tunnistamme suomalaisen ruoan merkityksen, sekä kaiken sen työmäärän mikä on suomalaisen ruuantuotannon takana, sanoo Norrback.

Uudessa hallitusohjelmassa sitoudutaan kotimaisen ruoantuotannon edistämiseen ja alkutuottajien aseman parantamiseen elintarvikeketjussa. Keskeisimmät toimet ovat elintarvikemarkkina-, kilpailu- ja hankintalain tarkastelu ja muuttaminen.

-Epävarmoina aikoina meidän on varmistettava huoltovarmuus. Vahvan huoltovarmuuden perusta on, että meillä on terve ja kannattava alkutuotanto. Minulle on tärkeää, että hallitus ryhtyy mahdollisimman pian lainsäädäntötoimiin tuottajien aseman parantamiseksi elintarvikeketjussa ja tekee aktiivisesti töitä sen eteen, että kotimainen ruoantuotanto olisi tulevaisuudessa kannattava ja hyvinvoiva, sanoo Norrback.

Norrback on itse maaseutuyrittäjä, ja kun eduskuntatyö ei paina, viihtyy hän parhaiten töissä lammastilallaan.

– Me suomalaiset olemme hyvin tietoisia kulutustavoistamme kotimaisen ruuan suhteen, ja pyrimme mahdollisuuksien mukaan suosimaan kotimaista, mistä olen hyvin kiitollinen, Norrback toteaa lopuksi.

Wickström: Suomalaisen ruoan osuutta julkisissa keittiöissä on lisättävä

Tänään vietetään Suomalaisen ruoan päivää. RKP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Henrik Wickström haluaa kuntien ja hyvinvointialueiden omistamien julkisten keittiöiden hyödyntävän entistä enemmän suomalaisten tuottajien tuotteita. Hänen mukaansa julkisella sektorilla on puutetta hankintaosaamisesta.

Lue edellinen artikkeli

Hyvinvointialueen työntekijät saavat pyöräedun

Pohjanmaan aluevaltuusto kokoontui maanantaina 4.9. syksyn ensimmäiseen kokoukseen. Hyvinvointialueen johtaja Marina Kinnunen esitteli alueen talouskuvaa tilannekatsauksessa. Johtaja nosti myös esille mediassa viime aikoina esitetyn puhelinvaihdetta koskevan kritiikin. Kinnunen sanoi, että palaute on otettu vastaan ja kehitystä tapahtuu koko ajan. Rainer Bystedt esitti kokouksessa aloitteen samasta asiasta.

Lue seuraava artikkeli