RKP-nuorten puheenjohtaja Christoffer Ingo vertaa kotimaista lihantuotantoa ilmastotekoon puheenvuorossaan Leppävirran Maaseutuparlamentissa tänään.
Ingon mukaan ainoastaan kotimaassa puhtaista raaka-aineista vastuullisesti tuotettu ruoka on ympäristön kannalta turvallista.
– Hyvin hoidetut metsät ja pellot sitovat hiilidioksidia ja hidastavat ilmastonmuutosta. Esimerkiksi brasilialainen lihantuotanto käyttää paitsi paljon antibiootteja, myös soijaa, johon tarvittavat vesimäärät ovat pois ihmisiltä ja luonnolta. Lisäksi ulkomaalaisessa massatuotannossa eläinten hyvinvointi on toissijaista, Ingo linjaa.
– Henkilökohtaisesti haluan kaikessa politiikassani huomioida alkutuotannon. Minulle ja puolueelleni on tärkeää, että ajattelemme ympäristöä, ja siksi tarvitsemme kotimaisia tuottajia, jotka seuraavat eettisiä ja moraalisia sääntöjä, jotta saamme syödä puhdasta ja hyvää ruokaa.
Maaseutuparlamentti järjestetään Leppävirrassa 1.-3.9.