Tillgång till kvalitativ dagvård viktigt för barnens framtid

SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson besökte igår Grev daghem i Larsmo, Maria daghem i Jakobstad och Kvarnbo daghem i Kronoby.

Under besöken bekantade Henriksson sig med daghemmens verksamhet och läste sagor för barnen.

– Det har varit en verkligt givande dag. Mycket roligt att få lyssna på barnen och träffa daghemspersonal. Jag är övertygad om att den linje SFP fört fram gällande utvecklande av småbarnspedagogiken så att alla barn som fyllt 3 år skulle få 4 timmar avgiftsfri småbarnspedagogik är den rätta.

SFP var redan för ett år sedan först ute med sin familjeledighetsmodell. Regeringen meddelade igår i samband med sitt budgetförslag att ministrarna Saarikko, Grahn-Laasonen och Mattila kommer att utarbeta en familjeledighetsreform under denna valperiod. Dock meddelade blåa alternativets minister Terho att så lite som möjligt ska ändra med reformen.

– Det är uppenbart att de tidigare Sannfinländarna alltjämt styr regeringens jämställdhetspolitik. Nu behövs ordentliga satsningar på familjepolitiken, inte kosmetiska justeringar för att få tyst på kritiken.

Vihdoinkin hallitus katsoo oikeaan suuntaan


RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kiittää hallitusta siitä, että se vihdoinkin on alkanut kuunnella oppositiota budjettiesityksessä. Etenkin takuueläkkeen ja yksinhuoltajalisän korotukset ovat tervetulleita.

Lue edellinen artikkeli

Ingo: Kotimainen liha on ilmastoteko


RKP-nuorten puheenjohtaja Christoffer Ingo vertaa kotimaista lihantuotantoa ilmastotekoon puheenvuorossaan Leppävirran Maaseutuparlamentissa tänään.

Lue seuraava artikkeli