Ingo: Uudistetaan ja tehostetaan työperäistä maahanmuuttoa

Kansanedustaja Christoffer Ingo vaatii puoliväliriiheen, että hallitus esittää uusia toimenpiteitä, joilla työperäisestä maahanmuutosta tehdään tehokkaampaa, selkeämpää ja vaikuttavampaa. Ingo vaatii Kanadan mallin kaltaista ratkaisua, joka on mahdollistanut pistejärjestelmän ja digitaalisen hakemuksen avulla onnistuneen työperäisen maahanmuuton juuri niille toimialoille ja alueille, jotka sitä eniten tarvitsevat.

– Elinkeinoelämä ja RKP ovat jo pitkään halunneet, että työperäistä maahanmuuttoa lisätään ja me tarvitsemme Suomeen lisää työikäisiä ihmisiä. Tarveharkinnan poistaminen on ollut tärkein esillä ollut vaihtoehto, mutta toistaiseksi emme ole päässeet siitä poliittiseen yhteisymmärrykseen. Siksi olen nyt sitä mieltä, että nykyisessä vaikeassa tilanteessa olisi parasta hylätä nykyinen järjestelmä ja aloittaa alusta. Voimme ottaa mallia Kanadasta,  Ingo sanoo

Työperäistä maahanmuuttoa tai työhön johtavaa maahanmuuttoa ei pidä verrata humanitaariseen maahanmuuttoon, jossa noudatetaan kansainvälisiä sopimuksia ja jossa on omat järjestelmänsä. Ingon mukaan monimutkainen byrokratia ja vanhentunut työperäisen maahanmuuton lainsäädäntö ovat johtaneet tarpeettomaan polarisaatioon yhteiskunnassa, mikä ei hyödytä Suomeen tulevia ihmisiä eikä meitä kansakuntana.

– Tarvitsemme työperäisen maahanmuuton kokonaisvaltaisen uudistuksen, jossa keskitytään selkeästi yhteiskuntamme tarvitsemaan osaamiseen. Lisäksi yhteiskunnallisessa keskustelussamme on luotava lisää ymmärrystä erilaisista taustoista tulevia ihmisiä kohtaan,  Ingo sanoo.

Andersson valtiopäivien avauskeskustelussa: Jokainen kivi on käännettävä kasvun vauhdittamiseksi

Keskiviikkona ryhmäpuheenjohtaja Otto Andersson piti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuoron valtiopäivien avauskeskustelussa. Andersson korosti talouskasvun tarvetta.

Lue edellinen artikkeli

Wickström: Suomeen tulisi ottaa käyttöön mielenterveysambulanssi

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickströmin mielestä Suomeen pitäisi otta käyttöön mielenterveysambulanssitoimintamalli. Tällainen toimintamalli on käytössä jo Ruotsissa. Mielenterveysambulansseja on kokeiltu muutamalla hyvinvointialueilla, mutta toistaiseksi pysyvää palvelua ei ole perustettu.

Lue seuraava artikkeli