Järjettömästä veneverosta luopuminen on järkevää

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin iloitsee hallituksen päätöksestä luopua suunnitellusta vene- ja moottoripyöräverosta. Ruotsalainen eduskuntaryhmä esitti jo syksyllä omassa vaihtoehtobudjetissaan, että veroista luovutaan.

– Hallitus teki tänään yhden koko vaalikautensa parhaista päätöksistä peruuttamalla itse keksimänsä vene- ja moottoripyöräveron. RKP on vastustanut tätä järjetöntä veroa siitä asti, kun ulkoministeri Soini ylpeästi julkisti sen budjettiriihen jälkeen. Tämän jälkeen hallituksen omatkin laskelmat ovat osoittaneet, että verojen tuotto olisi heikko ja että verot aiheuttaisivat häiriöitä ja työttömyyttä vene- ja moottoripyörä-aloilla. Hyvä, että järjen ääni nyt voitti. Samalla voi kysyä miksi tätä veroa ylipäätänsä esitettiin, sanoo Stefan Wallin.

Wallinin mielestä veneveroa koskeva soutaminen ja huopaaminen osoittaa, että erityisesti Perussuomalaisilla on oma pakkansa täysin sekaisin.

– On huvittavaa, että ensin Perussuomalaiset ottivat kaiken kunnian moottoripyörä- ja veneverosta, joilla Soinin sanoin piti verottaa ”herrojen huvikuunarit ja juppiskootterit”. Sitten kun lähes kaikki olivat tyrmänneet veron, tuli Perussuomalaisille kiire syyttää hallituskumppaneita veron keksimisestä. Voi tätä hutkintaa! Tyylipisteitä tästä ei heru.

Helsinki: Martina Harms-Aalto asettuu ehdolle Helsingissä

Kauiniaisten kunnallispolitiikassa pitkään mukana ollut, mutta vuodesta 2015 Helsingissä asunut Martina Harms-Aalto asettuu ehdolle RKP:n listalla Helsingissä.

Lue edellinen artikkeli

Vähiten haluavan ei tule määritellä perhepolitiikkaa

RKP:n kansanedustaja Mikaela Nylander toi Hanasaaren seminaarissa tänään esiin RKP:n perhepoliittisen kokonaisuudistuksen, joka sisältää 6+6+6 -mallin, kotihoidon tuen puolittamisen ja 4 tunnin maksuttoman varhaiskasvatuksen 3 vuotta täyttäneille lapsille

Lue seuraava artikkeli