Johan Bardy Kymenlaakson hyvinvointialueen kansalliskielilautakunnan varapuheenjohtaja

Kymenlaakson hyvinvointialue kokoontui tiistaina 8.3 ensimmäiseen valtuuston kokoukseen. Uusi hyvinvointialue on kaksikielinen ja siellä tulee olla myös kansalliskielilautakunta.

Johan Bardy (RKP) Kotkasta valittiin lautakunnan varapuheenjohtajaksi ja jäseneksi Camilla Björkqvist Pyhtäältä.

– Olemme rakentamassa uutta hyvinvointialuetta ja merkittävää palvelukokonaisuutta Kymenlaakson kaikille asukkaille. On tärkeää muistaa, että alueella asuu myös paljon ruotsinkielisiä asukkaita. Toivon, että alueen päätöksenteossa ja palvelujen järjestämisessä ja tuottamisessa voidaan suhtauta asian vaatimalla huolellisuudella hyvinvointialueen kaikkiin asukkaisiin ja kansalliskieliin, Johan Bardy sanoo.

Rehn-Kivi valittiin Länsi-Uudenmaan ensimmäiseen hyvinvointialuehallitukseen

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue aloitti ensimmäisen toimintakautensa eilen Espoon Dipolissa pidetyllä valtuuston kokouksella. RKP:n kansanedustaja ja Kauniaisen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi iloitsee valinnastaan kaksikielisen hyvinvointialueen ensimmäiseen aluehallitukseen.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Seniorineuvoloista hyvinvointialueiden lakisääteisiä palveluja

Kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi, on tänään jättänyt lakialoitteen, jonka mukaan seniorineuvolapalveluista tulisi hyvinvointialueiden lakisääteisiä palveluja. Lakialoitteen perusteluissa Rehn-Kivi korostaa, että hallitusohjelman mukaan halutaan laajentaa tiedotus- ja palveluneuvontaa sekä tehdä kohdennettuja tarkastuksia ikäihmisten hyvinvoinnista ja tuen tarpeista. Sosiaali,-ja terveydenhuoltouudistuksen yksi tärkeimmistä tavoitteista on tasa-arvoisempaa terveydenhuoltoa koko maassa ja lisätä panostusta ennaltaehkäiseviin palveluihin. Rehn-Kiven mukaan seniorineuvolapalveluita tulee siksi tarjota kaikille ikäihmisillemme.

Lue seuraava artikkeli