Rehn-Kivi valittiin Länsi-Uudenmaan ensimmäiseen hyvinvointialuehallitukseen

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue aloitti ensimmäisen toimintakautensa eilen Espoon Dipolissa pidetyllä valtuuston kokouksella. RKP:n kansanedustaja ja Kauniaisen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi iloitsee valinnastaan kaksikielisen hyvinvointialueen ensimmäiseen aluehallitukseen.

– Sosiaali- ja terveydenhuolto- sekä pelastustoiminta on yhteiskunnan peruspilareita ja tehtävämme on nyt rakentaa organisaatio, joka pystyy varmistamaan, että palvelu toimii parhaalla mahdollisella tavalla kaikille alueen asukkaille. Meidän tulee katsoa Länsi-Uuttamaata kokonaisuutena ja taata hyvä hoito ja huolenpito koko alueelle. Kymmenen kuntamme välillä ei enää saa olla erottavia rajoja, vaan palvelun pitää toimia yhtä hyvin asukkaan asuinpaikasta tai äidinkielestä riippumatta, Rehn-Kivi sanoo.

Hallintosääntö on yksi alueen toiminnan organisoinnin tärkeimmistä asiakirjoista. Se luo rakenteen sekä poliittiselle että käytännön työlle. RKP:n valtuustoryhmä korosti hallintosäännön käsittelyn aikana miten tärkeää on että organisaatiossa on viranhaltija, jonka päätehtävänä on vastata ruotsinkielisistä asioista. Länsi-Uudenmaan lakisääteinen vastuu tukea ruotsinkielisen palvelun kehittämistä koko maassa vahvistaa vaatimusta entisestään.

– Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on elävä kaksikielinen alue, jossa tulee olla itsestäänselvyys, että palvelua tarjotaan asiakkaan äidinkielellä. Haluamme että alueemme toimii myönteisenä esimerkkinä koko Suomelle. Tätä työtä ei voi tehdä vasemmalla kädellä, vaan toiminta vaatii riittävästi resursseja ja vankkaa ymmärrystä terveydenhuollon ruotsinkielisestä arjesta, Rehn-Kivi sanoo.

Henriksson: Seksuaalirikoslainsäädännön kokonaisuudistus vahvistaa tyttöjen ja naisten oikeuksia

Tänään kansainvälisenä naistenpäivänä huomioidaan naisten ja tyttöjen oikeuksia ympäri maailmaa. Naisiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta on yksi suurimmista tasa-arvo-ongelmista sekä globaalisti että Suomessa.

Lue edellinen artikkeli

Johan Bardy Kymenlaakson hyvinvointialueen kansalliskielilautakunnan varapuheenjohtaja

Kymenlaakson hyvinvointialue kokoontui tiistaina 8.3 ensimmäiseen valtuuston kokoukseen. Uusi hyvinvointialue on kaksikielinen ja siellä tulee olla myös kansalliskielilautakunta.

Lue seuraava artikkeli