Johanna Borg asettuu ehdolle EU-vaaleissa!

Johanna Borg (RKP) Närpiöstä asettuu ehdolle EU-vaaleissa. EU-vaalit järjestetään kesäkuussa.

Euroopan parlamentissa tehdään päätöksiä, jotka vaikuttavat miljoonien ihmisten jokapäiväiseen elämään. Asiat, jotka koskevat meitä kaikkia, asuimme sitten maaseudulla tai kaupungeissa. Borg haluaa tehdä työtä sellaisen Euroopan puolesta, jossa noudatetaan vahvoja demokraattisia periaatteita, osallistumista ja osallisuutta. 

– Suomessa pitäisi olla mahdollista asua maaseudulla ja harjoittaa maa- ja metsätaloutta. EU:n tulisi turvata alkutuotannon edellytyksiä ja kannattavuutta. Minulle tässä on kyse tasa-arvosta ja demokratiasta, Borg sanoo. 

Petoeläimet lisääntyvät ja yleistyvät Suomessa. 

– Maaseudulla asuminen pienten lasten kanssa ei saisi olla turvattomampaa, koska naapurustossa on petoeläimiä. Sekä Suomen että EU:n pitäisi tarkastella tätä asiaa maaseudun näkökulmasta, Borg sanoo. 

Borg haluaa Suomen jatkavan aktiivista työtä ihmisoikeuksien puolesta EU:ssa. Hän korostaa erityisesti turvapaikkapolitiikkaa ja osallisuutta, joita molempia on tarkkailtava ja kehitettävä. 

– Rauha ja vakaus ovat yksi EU:n diplomaattisen ja kansainvälisen työn päätavoitteista. Demokraattiset periaatteet, kuten osallistuminen ja osallisuus, ovat keskeisiä menestyksekkään ja inhimillisen Euroopan kannalta, Borg sanoo..

Borg on sairaanhoitaja ja tuleva kliininen sairaanhoitaja, ja hänellä on hoitotieteen maisterin tutkinto. Hän toimii Närpiön kaupunginvaltuuston puheenjohtajana, Pohjanmaan hyvinvointialuevaltuuston neljäntenä varapuheenjohtajana, Folktingetin jäsenenä sekä Pohjanmaan liiton hallituksen jäsenenä.

Otto Andersson jatkaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana

Ruotsalainen eduskuntaryhmä piti järjestäytymiskokouksensa tänään maanantaina 5.2.2024 talvikokouksensa aikana Kauniaisissa. Kansanedustaja Otto Andersson Loviisasta valittiin jatkokaudelle Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Anderssonin mukaan koulutus ja terveydenhuolto ovat yhteiskuntamme peruspilareita, joita meidän on vaalittava.

Lue edellinen artikkeli

Biaudet olisi toivonut selkeyttä ja vahvempaa tukea yritysvastuudirektiiville

RKP on pitkään työskennellyt EU-tasolla kunnianhimoisen yritysvastuulain puolesta. Tänään suuri valiokunta hyväksyi Suomen kannan.

Lue seuraava artikkeli