Biaudet olisi toivonut selkeyttä ja vahvempaa tukea yritysvastuudirektiiville

RKP on pitkään työskennellyt EU-tasolla kunnianhimoisen yritysvastuulain puolesta. Tänään suuri valiokunta hyväksyi Suomen kannan.

– Olen pitkään työskennellyt kunnianhimoisen yritysvastuulain puolesta ja olisin toivonut selkeämpää tukea direktiiville suuressa valiokunnassa tänään. Nyt katseet kääntyvät Brysseliin, ja toivon, että pysyvän edustuston päällikkö EU:ssa tekee kaikkensa estääkseen direktiivin kaatumisen. Suomen on oltava historian oikealla puolella, sanoo kansanedustaja Eva Biaudet.

– Näkemyksen on oltava, että EU:n on kyettävä tekemään päätöksiä, jotka parantavat ihmisoikeuksia ja ympäristökysymyksiä maailmanlaajuisesti. Meillä on kaikki hyöty siitä, että globaalille kaupalle asetetaan eettiset puitteet ja velvoitetaan suuryritykset kiinnittämään niihin erityistä huomiota. Useat suuret yritykset ovat jo aloittaneet tämän lainsäädännön täytäntöönpanon valmistelut ja ovat vedonneet meihin asian eteenpäin viemiseksi, Biaudet jatkaa.

Johanna Borg asettuu ehdolle EU-vaaleissa!

Johanna Borg (RKP) Närpiöstä asettuu ehdolle EU-vaaleissa. EU-vaalit järjestetään kesäkuussa.

Lue edellinen artikkeli

Alina Ivars on Joakim Strandin uusi eduskunta-avustaja.

Alina Ivars on toisen vuoden oikeustieteen opiskelija Helsingin yliopiston Vaasan yksikössä. Ennen eduskunta-avustajan tehtäväänsä hän työskenteli asianajotoimistossa ja pankissa.

Lue seuraava artikkeli