Joko hallitus myöntää jäävänsä tavoitteista?

Hallituksen julkisen talouden suunnitelmaa käsiteltiin tänään eduskunnassa. Suunnitelmasta käy ilmi, että osa hallitusohjelman tavoitteista on karkaamassa.

Esimerkiksi julkisen talouden velkaantuminen piti hallitusohjelman mukaan taittaa vaalikauden loppuun mennessä, eikä lisävelkaa pitänyt ottaa enää vuoden 2021 jälkeen.

– Hallitus rakentaa edelleen talouspolitiikkansa sen varaan, että sote-uudistus säästää kolme miljardia euroa, vaikka suurin osa uudistuksesta lausunnon antaneista epäilee tämän toteutumista. Eikö nyt olisi korkea aika rehellisesti myöntää, että hallituksen hallitusohjelmassa asettamia tavoitteita 72% työllisyydestä ja velkaantumisen katkaisemisesta ei tulla saavuttamaan, eikä sote-uudistus tule johtamaan toivottuihin säästöihin, kysyy RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Henriksson ihmettelee hallituksen kahta viestiä budjetin osalta. Hänen mukaansa hallitus toteaa itse esityksissään, että tavoitteisiin ei tulla pääsemään, mutta kertoo puheissa onnistumisen olevan mahdollinen.

– Kun tätä lukee herää kysymys onko hallituksella eri linja puheissa ja tekstissä? Vaikuttaa siltä, että hallitus rakentaa tietoisesti pilvilinnoja ja perustaa tulevaisuuden toiveajattelulle Valtiovarainministeriön ennusteiden sijaan. Eikö tämä ole tietoista itsepetosta?

Resolution från SFP i Nylands kretsmöte den 27.4.2017

Resolution antagen på SFP i Nylands kretsmöte i Ingå 27.4.

Lue edellinen artikkeli

Talkooruokaa ei pidä verottaa

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson jätti tänään hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa hän muun muassa tiedustelee, aikooko hallitus todella verottaa talkoissa tarjottua ruokaa.

Lue seuraava artikkeli