Juha Tapiola siirtyy Ruotsalaiseen kansanpuolueeseen ja asettuu ehdolle Päijät Hämeen aluevaaleissa 2022

Lahden kaupunginvaltuutettu, varatuomari Juha Tapiola asettuu aluevaaleissa ehdolle RKP:n ehdokaslistalle ja hän on näin ollen RKP:n viimeinen, kolmas ehdokas puolueen ehdokasasettelussa. Tapiola on aikaisemmin kuulunut Vihreiden puolueeseen.

– Siirryn RKP:n puoluejäseneksi koska koen, että heidän arvot vastaavat paremmin omia arvojani. Ehdokkuus aluevaaleissa ja RKP:n tavoitteet näissä vaaleissa ovat minulle tärkeitä, Tapiola sanoo.

– Tammikuun vaaleissa valitaan Päijät Hämeen aluevaltuusto, joka vastaa jatkossa niin sosiaali- ja terveydenhuollosta kuin myös palo- ja pelastustoimea koskevasta päätöksenteosta. Ensimmäinen aluevaltuusto linjaa miten tuleva hyvinvointialue rakentuu, millainen sen johtamisjärjestelmä on ja miten jokaiselle suomalaiselle tärkeät palvelut jatkossa järjestetään. Haluan olla mukana rakentamassa meidän hyvinvointialuetta sen perustamisesta lähtien, Tapiola sanoo.

– Minulle on tärkeää, että hoivapalveluista tulee sujuvampia, kun hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista. Minulle on tärkeää, että saat tarvitsemasi hoidon ja avun silloin kun sitä tarvitset, eikä sinua pallotella luukulta toiselle. Haluan jatkaa johdonmukaista työtäni hallinnon avoimuuden ja läpinäkyvyyden lisäämiseksi myös hyvinvointialueen toiminnassa, Tapiola sanoo

Ruotsalaisella kansanpuolueella on vaaliliitto Päijät Hämeen aluevaaleissa Kokoomuksen kanssa. RKP on aikaisemmin nimennyt puolueen ehdokkaiksi Tomi Honkanen ja Pia Tyyskä. 

Henriksson: Uusi kansalliskielistrategia vahvistaa ruotsin kielen asemaa

Valtioneuvosto hyväksyi tänään uuden kansalliskielistrategian. Strategia sisältää 62 toimenpidettä joiden pyrkimyksenä on parantaa kaikkien mahdollisuutta saada palvelua molemmilla kansalliskielillä. Kansalliskielistrategiassa löytyy monia toimenpiteitä, joiden eteen RKP on tehnyt kovaa työtä.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Selkeämpi terrorismilaki on nyt hyväksytty

Eduskunta on tällä viikolla hyväksynyt lakiesityksen, jonka mukaan terrorismirikoksia koskevia rangaistussäännöksiä muutetaan ja täydennetään. Kansanedustaja ja lakivaliokunnan varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist (Rkp) on tyytyväinen rikoslain päivitykseen.

Lue seuraava artikkeli