Kaarinan RKP solmi vaaliliiton Kaarinan Keskustan ja Kaarinan Kristillisdemokraattien kanssa

Kaarinan RKP, Kaarinan Keskusta ja Kaarinan Kristillisdemokraatit ovat 8. kesäkuuta 2020 solmineet vaaliliiton kevään kuntavaaleihin 2021.

Kaarinan valtuustossa on 51 valtuutettua. Nykyisessä valtuustossa Keskustalla on kaksi paikkaa, Kristillisdemokraateilla kolme ja Kaarinan RKP:lla yksi paikka.

Keskiryhmä asettaa tavoitteekseen saada useampi lisäpaikka ensi vuoden uudessa valtuustossa.

– Keskusta lähtee hyvillä mielin perinteeksi tulleeseen vaaliliittoon. Koemme, että keskiryhmien yhteistyöllä myös Keskusta saa enemmän asioita ja hankkeita eteenpäin. Hyvä arki, lapset ja luonto ovat keskiössä, kertoo Kaarinan Keskustan puheenjohtaja Marko Heimonen.

– Olen iloinen, että yhteistyömme saa jatkumon koska seuraavat vuodet tulevat olemaan haasteellisia niin talouden kuin investointien osalta. Ruotsinkielisten kaupunkilaisten määrä jatkaa kasvamistaan miksi on tärkeää, että olemme edustettuna kaupungin päätöksenteossa, toteaa Kaarinan RKP:n puheenjohtaja Åsa Gustafsson.

– Kristillisdemokraattien intohimona on olla niiden ääni, joilla ei ääntä tunnu olevan kunnallisessa päätöksenteossa. Kaikkein haavoittuvimmat ryhmät ja elämäntilanteet tulee ottaa huomioon silloinkin, kun kaupungin talous on vaikeuksissa. Yhteistyömme keskustapuolueen ja RKP:n kanssa on ollut hedelmällistä; näin saamme paremmat mahdollisuudet edistää meille tärkeitä asioita, toteaa Kaarinan Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Jaana Shelby.

Keskiryhmän tavoitteena on taata toimivat peruspalvelut vauvasta vaariin, lisätä elinvoimaa työllisyyden, yrittäjyyden, toimivien liikennejärjestelyjen sekä turvallisen asuinympäristön kautta. Keskiryhmä haluaa olla vaikuttamassa seutukunnan yhteistyöhön, jotta maakuntamme voi pitää huolta kaikista ja rakentaa valoisampaa tulevaisuutta.

Bergqvist & Wickström: Etätyö maaseudulla ja saaristossa vaatii toimivia tietoliikenneyhteyksiä

Kansanedustaja ja RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist ja RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström toivovat, että suunnittelemme nyt tosissaan miten Suomessa voidaan tarjota toimivia tietoyhteyksiä erityisesti maaseudulla ja saaristossa. Kuituverkon laajentaminen on tärkeä osa ratkaisua, Bergqvist ja Wickström sanovat.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Lasten ja nuorten tukemiseksi tarvitaan nopeita toimia

- Hallitus panostaa viipymättä koulunkäynnissä jälkeen jääneisiin ja koulujen sulkemisen takia huonosti voineisiin lapsiin ja nuoriin. Panostukset lapsiin ja nuoriin tehdään, jotta 1990-luvun virheiltä vältyttäisiin.

Lue seuraava artikkeli