Bergqvist & Wickström: Etätyö maaseudulla ja saaristossa vaatii toimivia tietoliikenneyhteyksiä

Kansanedustaja ja RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist ja RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström toivovat, että suunnittelemme nyt tosissaan miten Suomessa voidaan tarjota toimivia tietoyhteyksiä erityisesti maaseudulla ja saaristossa. Kuituverkon laajentaminen on tärkeä osa ratkaisua, Bergqvist ja Wickström sanovat.

– Kun puhumme toimivasta infrastruktuurista, meidän on myös taattava hyvät tietoyhteydet. Niistä tulee yhä tärkeämpiä sekä yrityksille että yksityishenkilöille, koska yhä enemmän asioita hoidetaan digitaalisesti. Pitkällä aikavälillä emme voi ylläpitää toimivia yhteyksiä mobiiliverkon kautta, Bergqvist, joka on myös eduskunnan viestintävaliokunnan jäsen, sanoo.

Suomi on jäljessä kotitalouksien kuituverkon suhteen. Pohjoismaisessa mittakaavassa Suomi on kehittynyt tässä vähiten, kun taas Islanti johtaa kehitystä. Tämä osoittaa tarpeen kehittää valtion digitalisointipolitiikkaa.

– Yhteydet ovat usein heikkoja etenkin maaseudulla ja saaristossa. Tämä on todettu koronavirusepidemian aikana, kun useat ihmiset ovat työskennelleet etänä mökeissään. On kaikkien etujen mukaista, että meillä on vakaa tietoverkko, Wickström sanoo.

– Jotta etätyö olisi mahdollista koko maassa, yhteyksien on oltava toimivia. Tämä edellyttää porkkanoita, jotta markkinoilla olevat yritykset voivat kehittää verkkoja koko maassa. Maaseudulla on tämänkaltaiselle markkinalle vähemmän edellytyksiä  Tämä vaatii kokonaisvaltaista ratkaisua valtion, kuntien ja verkko-alan eri toimijoiden välillä, sanovat Bergqvist ja Wickström.

Henriksson ja Blomqvist sote-mallista: Tärkeä askel oikeaan suuntaan, mutta vaatii laajan keskustelun

Hallitus esitteli tänään uuden sote-uudistuksen keskeiset ehdotukset. RKP:n ministereiden Anna-Maja Henrikssonin ja Thomas Blomqvistin mukaan on tärkeää, että uudistus on nyt näin pitkällä.

Lue edellinen artikkeli

Kaarinan RKP solmi vaaliliiton Kaarinan Keskustan ja Kaarinan Kristillisdemokraattien kanssa

Kaarinan RKP, Kaarinan Keskusta ja Kaarinan Kristillisdemokraatit ovat 8. kesäkuuta 2020 solmineet vaaliliiton kevään kuntavaaleihin 2021.

Lue seuraava artikkeli