Keskinen: Seuraavan hallituksen täytyy sitoutua edistämään tasa-arvoa

Helsingin RKP on tänään asettanut Lotta Keskisen ehdolle kevään 2019 eduskuntavaaleihin. Lotta Keskinen on RKP:n naisjärjestön Svenska Kvinnoförbundet’in varapuheenjohtaja ja RKP:n puoluevaltuuston jäsen.

Keskisellä on monipuolinen työkokemus, ja viimeiset vuodet hän on työskennellyt sijoitusalalla. Hän on aiemmin työskennellyt mm. ruotsinkielisessä informaatio- ja kulttuurikeskus Luckan’issa nuorten tukipalveluihin liittyvien kehitystehtävien parissa sekä oppilaanohjauksen lehtorina.

Keskinen ajaa etenkin naisten tasa-arvoisen aseman vahvistamista yhteiskunnassa. Hän painottaa myös kaikkien ihmisten mahdollisuuksia löytää oma paikkansa työmarkkinoilla ja ylipäätään elämässä.

– Korkeasti koulutetut nuoret naiset kärsivät eniten määräaikaisista työsuhteista, koska työnantajat haluavat välttää ns. vauvariskin. Tämä tarkoittaa käytännössä, että naisten palkat eivät kehity, naiset eivät etene työelämässä ja eläke tulee olemaan näistä syistä pienempi. Perhevapaauudistus edistäisi tasa-arvoa sekä perhe- että työelämässä. Kummankin vanhemman mahdollisuus olla kotona pienen lapsen kanssa hyödyttäisi sekä lapsia että vanhempia, Keskinen sanoo.

Naisten alhaiset eläkkeet ovat rakenteellinen ongelma, joka huolestuttaa Keskistä. Luottamustehtävissään kotiseurakunnassaan Johannes församling’issä sekä Helsingin yhteisessä kirkkovaltuustossa hän on perehtynyt diakonian kasvavaan tarpeeseen. Seitsemässä tapauksessa kymmenestä köyhä eläkeläinen on nainen. Keskinen peräänkuuluttaa pienituloisten eläkeläisten parempaa huomioimista ja monia pitkän aikavälin toimenpiteitä, jotka edistäisivät myös nuorten naisten ja tyttöjen tasa-arvoa.

– Tasa-arvo ei toteudu itsestään, vaan vaatii määrätietoisia toimenpiteitä. Meidän tulee saada tasa-arvon edistäminen merkittäväksi osaksi seuraavaa hallitusohjelmaa. Olen valmis kantamaan osani vastuusta ja osallistumaan eduskunnan päätöksentekoon osaamisellani, sanoo Keskinen.

Kaarle Hurtig eduskuntavaaleihin RKP:n ehdokkaana


Vallilalainen yrittäjä ja toimittaja Kaarle Hurtig asettuu ehdokkaaksi RKP:n listoilla eduskuntavaaleissa.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds-raportti asettaa suunnan EU:n pankkiunionille


Eurooppa parlamentin talous- ja valuutta valiokunta hyväksyi tänään Europarlamentaarikko Nils Torvalds:in (RKP/ALDE) raporttia eurooppalaisesta pankkiunionista.

Lue seuraava artikkeli