Kandidatnomineringen och väljarundersökningarna lovar gott inför valet

SFP:s starka nominering av riksdagsvalskandidater och dagens goda siffror i YLE:s väljarundersökning lovar gott då vi nu har drygt fyra veckor kvar till valet, säger SFP:s partisekreterare Johan Johansson.

Understödet på 4,5 % är exakt 0,7 procentenheter större än motsvarande undersökning inför riksdagsvalet 2011. Då hade SFP 3,8 % för att i själva valet få ett understöd på 4,3 %.

SFP brukar i regel nå ett bättre resultat i valet än i väljarundersökningar, vilket gör att dagens siffra ska betraktas som mycket lovande. Samtidigt ska vi komma ihåg att inte en enda röst ännu är avlagd. Nu gäller det för kandidaterna och kampanjarbetarna att orka hålla ångan uppe under de sista kampanjveckorna. Ju fler väljare vi hinner träffa under valkampanjen, desto bättre resultat når vi på valdagen. Det såg vi i det framgångsrika EU-valet i fjol, säger Johansson, och det kommer vi att se i riksdagsvalet i år. SFP:s styrka i valkampanjerna ligger i våra många aktiva medlemmar och aktivister.

Det stora intresset för att kandidera för SFP är också ett bevis för populariteten. Aldrig tidigare har SFP gått till val med så många kandidater – 104 stycken – i så många valkretsar: åtta stycken.

– Det finns också en allt större efterfrågan bland väljarna på den politik som SFP driver. I ekonomiskt svåra tider litar väljarna på vår linje, det vill säga ärlig ekonomisk politik och ett stort socialliberalt hjärta, säger Johansson.

Äventyra inte Västra Nylands tingsrätt

Loppet är inte förlorat, säger Thomas Blomqvist

Lue edellinen artikkeli

Seksinostolaki on askel ihmiskaupan vastaisessa taistelussa

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on erittäin tyytyväinen, että eduskunta viime viikolla hyväksyi seksinostoa koskevan lainsäädännön tiukennuksen.

Lue seuraava artikkeli