Kankkonen: Finland behöver inte skyttegravar utan broar

En del av den politiska retoriken signalerar just nu en vilja att söka konfrontation och polarisering. Det bådar inte gott för valkampanjen eller för de kommande regeringsförhandlingarna. Det framhöll Stig… Lue lisää »

En del av den politiska retoriken signalerar just nu en vilja att söka konfrontation och polarisering. Det bådar inte gott för valkampanjen eller för de kommande regeringsförhandlingarna. Det framhöll Stig Kankkonen då han på onsdagen i Esbo öppnade sin riksdagsvalskampanj.

– Det Finland behöver är inte fler och djupare skyttegravar utan fler och bredare broar, underströk Kankkonen.

Han påminde om att både forskare och erfarna politiker varnat för en fortsättning av den politik som lett till en stel administration och snuttifierat beslutsfattande.

– Det vi i dag ganska erkänt saknar är tid och intresse för gemensamt beslutsfattande efter en gedigen, ärlig beredning som också innefattar konsekvensbedömningar. Inom varje sektor sköts allt för mycket snuttifierat och med tidtabeller som blir allt stramare.

– Det räcker kanske med att säga SOTE och metropolfarsen.

Att i en sådan situation säga efterlysa mindre på konsensus och en polariserande profilering och snabba beslut är ansvarslöst anser Kankkonen.

Mera information: Stig Kankkonen, 0400 665 098

Christina Dahlblom ehdolle eduskuntavaaleissa Helsingissä

Yrittäjä, kauppatieteiden tohtori, hallitusammattilainen ja kolmen lapsen äiti Christina Dahlblom asettuu Ruotsalaisen kansanpuolueen ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa.

Lue edellinen artikkeli

Inget får stoppa yttrandefriheten

I ett världsläge där mänskliga rättigheter inte alls är självklara och människor får sätta livet till i attacker mot yttrandefriheten vill SFP kämpa hårt för fortsatt öppenhet, respekt och demokrati.

Lue seuraava artikkeli