Kansanedustaja Sandra Bergqvist on nimitetty edustajaksi Etelä-Suomen neuvottelukuntaan

Kansanedustaja ja RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist on nimitetty Varsinais-Suomen edustajaksi Etelä-Suomen neuvottelukuntaan. Neuvottelukunta toimii Etelä-Suomen maakuntien yhteistyö-​ ja edunvalvontaelimenä, ja Varsinais-Suomen edustajat nimitettiin maakuntahallituksen kokouksessa maanantaina.

– On hyvin innostavaa päästä ajamaan Varsinais-Suomen etuja laajemmassa yhteydessä ja vaikuttamaan tulevaan hallitusohjelmaan yhteisvoimin. Etelä-Suomen maakuntien on tehtävä parempaa yhteistyötä tulosten saavuttamiseksi, Bergqvist sanoo.

Etelä-​Suomen viiden maakuntien (Uusimaa,​ Varsinais-​Suomi,​ Päijät-​Häme,​ Kymenlaakso ja Etelä-​Karjala) välinen yhteistyö vakiintui vuoden 2022 aikana. Etelä-Suomen neuvottelukunnan myötä yhteistyö laajentuu edelleen.

– Suurhankkeissa emme kilpaile muiden Suomen alueiden kanssa, vaan muiden Euroopan alueiden kanssa. Näen suuria mahdollisuuksia maakuntien välisessä yhteistyössä, jotta EU:n rahoitusta saataisiin lisää myös maamme eteläisimpiin osiin. Meidän on yksinkertaisesti pystyttävä priorisoimaan ja käyttämään resurssejamme viisaasti, Bergqvist sanoo.

Maakuntahallitus on nimennyt seuraavat Varsinais-Suomen edustajat Etelä-Suomen neuvottelukuntaan: Ville Valkonen,​ kansanedustaja,​ maakuntahallituksen puheenjohtaja (kok.) Eeva-​Johanna Eloranta,​ kansanedustaja,​ maakuntahallituksen varapuheenjohtaja (sd) Pekka Kuusisto,​ maakuntahallituksen varapuheenjohtaja (kesk.) Vilhelm Junnila,​ kansanedustaja (ps) Sandra Bergqvist,​ kansanedustaja (rkp) Kari Häkämies,​ maakuntajohtaja.

Norrback & Rehn-Kivi: Askel eteenpäin sosiaaliturvauudistuksessa

Hallitus on hallitusohjelman mukaisesti aloittanut sosiaaliturvauudistuksen, joka valmistellaan tutkimusperusteisesti parlamentaarisessa komiteassa. Uudistus ulottuu kahden vaalikauden yli, ja sen valmistelu aloitettiin vuonna 2020. Komitea esitteli tänään välimietintönsä lehdistötilaisuudessa, ja paikalla oli kansanedustaja Anders Norrback (RKP), joka yhdessä kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven (RKP) kanssa, on edustanut Ruotsinkielistä eduskuntaryhmää komiteassa.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist: Sukupuolten tasa-arvon vahvistamiseksi tarvitaan pitkäjänteistä työtä

Eduskunta käsitteli tänään (1.2) palautekeskustelussa valtioneuvoston tasa-arvopoliittista selontekoa. Selonteossa hallituksen tasa-arvopolitiikka on muotoiltu seitsemän pitkän aikavälin tavoitteen kautta sekä kansalliselle että kansainväliselle tasa-arvopolitiikalle. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist on johtanut selonteon valmiiksi saamista ja on tyytyväinen, että raportin käsittely on edennyt näin pitkälle.

Lue seuraava artikkeli